Distribuți acest articol

În anul 2021, anul European al Căilor Ferate, parlamentarii PSD țin să puncteze această sărbătoare și printr-o inițiativă legislativă inedită, depusă la Parlamentul României de către senatoarea de Prahova, Laura Fulgeanu Moagher (PSD).

PSD a pus ochii pe o cale ferată construită în anul 1883, între Gara Câmpina și Telega, ce trece prin centrul orașului Câmpina. Scopul inițiativei este de a da la fier vechi acest tronson de cale ferată, prin schimbarea destinației terenului aferent.

Calea ferată Câmpina Telega

Primăria Câmpina condusă de Alin Moldoveanu este și ea interesată să pună mâna pe terenurile din interiorul municipiului pe care se află calea ferată scoasă din uz. “CFR SA nu s-a mai interesat de soarta căii ferate care lega cândva Câmpina de Telega. A încercat de câteva ori să scoată la licitația secția Câmpina – Câmpinița – Telega, alături de alte linii secundare din țară, pentru reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile, însă nu s-a reușit acest lucru. Sunt porțiuni pe care calea ferată nici nu mai există, fiind sustrase nu doar șinele, ci și alte componente (macazuri, șuruburi, transformatoare etc).”, notează CâmpinaTv.

Deputatul AUR Prahova, Axinia Adrian George, alături de președintele AUR Prahova, Cucu Mihai, se opun schimbării destinației căii ferate mai sus amintite, deoarece această linie de cale ferată poate fi reabilitată și folosită atât în scop turistic către Băile Telega, care trebuie repuse în funcțiune, cât și pentru a asigura o navetă mai ușoară, din orașul Câmpina, către Ploiești, București, respectiv Sinaia, Predeal și Brașov.


Distribuți acest articol