Reconstrucţia ţării, pe timp de război, este felul ucranienilor de a-şi arăta rezistenţa în faţa armatei agresorului. Dar Ucraina nu este singură în acest efort. Guvernul Ciucă este așteptat să se implice având în vedere că au promis în fața lui Zelenski reconstrucția Ucrainei.
Zelenski cere de mult timp ca reconstrucţia să înceapă cât mai devreme. Statele occidentale promit ajutor, caută surse de finanţare, înfiinţează diverse fonduri şi se vorbeşte chiar şi de un nou plan Marshall.
În ianuarie, guvernul ceh şi cel ucrainean au încheiat un acord pentru implicarea companiilor cehe în reclădirea Ucrainei, primul pas fiind stabilirea unui grup de lucru.
Companiile poloneze au început deja să participe la construirea Ucrainei. O companie poloneză, Drogbud, a câştigat deja mai multe licitaţii pentru reconstrucţia de drumuri, iar o altă firmă din Polonia, Unibep, a câştigat un contract finanţat de guvernul polonez pentru modernizarea mai multor puncte de trecere a frontierei pe partea ucraineană.
După război, Ucraina va fi cel mai mare şantier de reconstrucţie al lumii. Dar razboiul nu a încetat. Banca Mondială estima că până în februarie costurile reclădirii ţării se ridicau la 411 miliarde de dolari.
Ungaria, în schimb, prin mesajele sale a sugerat că ar vrea terminarea cât mai rapidă a războiului, indiferent de rezultat, în condiţiile actuale aceasta însemnând ca Ucraina să cedeze Rusiei teritoriile cucerite cu forţa de către armata rusă
Mai intai sa majoreze alocatiile copiilor si pensiile conform legilor in vigoare si sa-i despagubeasca pentru jaful la care au fost supusi incepand cu 2020, bineinteles cu penalitatile datorate pentru fiecare luna in care copii si pensionarii au fost jefuiti de guwernerele lui IohaniSS.