Actualitate

Gest rușinos din partea coaliției – Alocația copiilor, mărită cu 5 lei/zi, în condițiile în care un parlamentar plătește pentru o singură masă pe zi 300 de lei

Coaliția PSD-PNL a prezentat marele plan de măsuri pentru România. Guvernul Ciucă ne vorbește despre creșterea alocației zilnice pentru copii cu 4-5 lei în medie zilnic. Un alt act rușinos în condițiile în care un parlamentar plătește pentru o singura masă pe zi , 200-300 de lei în restaurante scumpe.

Acest ‘ajutor’ al Guvernului este praf în ochii în comparație cu scumpirile din ultima perioadă la alimente.

Cresterea alocatiei zilnice de hrana de la 12  lei la 16 lei inseamna doar contravaloarea unui covrig. Copiii greu incercati ai tarii vor putea consuma 4 covrigi, in loc de 3. Rusinos.

Partidele politice ar trebui sa renunte la subventia publica, iar banii sa  fie directionati catre hrana copiilor pentru  ca anual zeci de milioane de euro sunt alocati finantarii partidelor.

Premierul Ciucă a declarat că vor fi majorate drepturile acordate copiilor din sistemul de protecţie specială, inclusiv ale celor cu dizabilităţi care se află în acest sistem, precum şi mamelor din centrele maternale.

Valoarea totală a pachetului de sprijin, de care vor beneficia aproximativ 47.000 de copii, este de aproximativ 86 de milioane de lei.

Alocaţia zilnică de hrană creşte de la 12 lei la 16 lei pe zi, respectiv de la 16,6 la 22 de lei pe zi, funcţie de vârsta copilului.

Sumele lunare de care beneficiază copiii şi tinerii din sistemul de protecţie specială pentru unele nevoi personale se majorează de la 28 de lei la 150 de lei.

Cresc cu 58% sumele acordate anual copiilor şi tinerilor pentru îmbrăcăminte, încălţăminte şi rechizite, alocaţia lunară de plasament de la 630 de lei la 900 de lei iar în cazul copiilor cu dizabilităţi de la 945 de lei la 1.350 de lei lunar.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button