Actualitate

Raluca Turcan a rămas în urmă și nu știe că PNRR a fost respins. Ministrul promite fonduri importante pentru reforma asistenței sociale…

Planul de Redresare și Reziliență a României a primit obiecții de la Bruxelles. Așadar, s-a întors în România pentru corecție. Ministrul Muncii, Raluca Turcan pare că nu a aflat încă acest lucru și promite bani, mulți bani, pentru reforma secolului.

„Am prezentat pe larg planurile de investiţii în infrastructura socială pentru copii şi persoane cu dizabilităţi asumate prin PNRR, cu o finanţare de 100 de milioane de euro. O parte importantă a discuţiei noastre a vizat, de asemenea, modul prin care vom folosi fondurile europene pentru a susţine reforma asistenţei sociale, adică dezvoltarea de servicii integrate prin care să sprijinim în mod real grupurile vulnerabile. Un exemplu în acest sens este angajamentul pe care România şi l-a asumat de a pune în practică garanţia pentru copii, conform recomandărilor Comisiei, instrument care va asigura copiilor vulnerabili acces la asistenţă medicală, educaţie, îngrijire, locuinţe decente ori nutriţie adecvată”, a notat Turcan.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button