
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
ION-COZMA MARIANA, la data faptei șef Serviciu Inspecție Fiscală din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită,
GRIGORESCU ROXANA-CRISTINA, la data faptei inspector principal la Serviciul anterior menționat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită,
Persona fizică, reprezentant al unor societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și evaziune fiscală în formă continuată,
Două persoane fizice, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În calitate de șef al Serviciului de Inspecție din cadrul Direcției Finanțelor Publice Galați, inculpata Ion-Cozma Mariana ar fi pretins și ar fi primit de la reprezentantul de fapt al unor societăți comerciale, prin intermediar, sumele de 4.500 lei și 2.900 lei, în anii 2013, respectiv 2014, pentru ca în schimb să favorizeze două societăți comerciale, cu ocazia unor controale inopinate.
Într-una din cele două situații, pretinderea și primirea s-a făcut și cu ajutorul inculpatei Grigorescu Roxana-Cristina (subordonata primei menționate).
Concret, sumele de bani ar fi fost primite sub aparența a două contracte de acordare de burse private ce figurează a fi încheiate între cele două societăți comerciale și o persoană din familia inculpatei Ion-Cozma Mariana, pentru ca în schimb aceasta să avizeze actele de control ale societăților respective, din care să fie trecute cu vederea unele nereguli constatate.
Independent de faptele descrise anterior, reprezentantul societăților comerciale ar fi înregistrat în evidența contabilă a uneia dintre societățile pe care le controla, cu ajutorul altor două persoane, achiziții nereale de bunuri (cereale și îngrășăminte chimice), respectiv ar fi declarat fiscal achiziții nereale, pentru a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale în sumă totală de 484.362 lei.
Agenția Națională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 484.362 lei, reprezentând prejudiciu în dauna statului.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
sursa: www.dna.ro
- Ilie Bolojan s-a sucit: „Creșterea de taxe și impozite, puțin probabil să poată fi evitată”Într-o mișcare care trădează atât lipsa de coerență, cât și disperarea politică a liberalilor, Ilie Bolojan, președintele interimar al PNL, a anunțat luni că „este foarte puțin probabil să poată fi evitată” creșterea taxelor și impozitelor. După ani de promisiuni privind relaxarea fiscală și reducerea poverii asupra cetățenilor și mediului privat, liberalii pregătesc acum un …
- Alegeri anticipate? Coșmarul sistemului: AUR ar câștiga cu 35%, restul se prăbușescUn nou sondaj CURS dă fiori reci partidelor din actualul sistem: AUR ar obține 35% dacă ar avea loc alegeri anticipate, în timp ce PSD și PNL, aliați de conjunctură ai vechii clase politice, abia mai adună împreună 38%. Un dezechilibru major care explică de ce tema alegerilor anticipate e tratată cu panică și tăcere …
- Nicușor Dan confirmă – Alegerile anulate din 2024? Nu intră în topul urgențelor prezidențialeÎntr-o declarație care pare desprinsă dintr-o comedie neagră cu accente dramatice, președintele României, Nicușor Dan, a spus marți că investigarea anulării alegerilor prezidențiale din decembrie 2024 nu este prima, prima urgență. Cu un calm dezarmant, Dan a explicat că înainte de democrație, alegeri și transparență electorală, trebuie să ne ocupăm de „deficit și guvern”. Cum …
- Nicușor Dan, ignorat la Washington: semnalul dur venit de la principalul aliat al RomânieiDeclarația lui Nicușor Dan, potrivit căreia „nu se pune problema” unei vizite oficiale la Washington sau a unei întâlniri bilaterale cu Donald Trump în România, spune mult mai mult decât lasă să se înțeleagă. În spatele formulelor diplomatice, realitatea este una dură: liderul instalat la Cotroceni fără legitimitatea votului popular a fost refuzat politicos de …
- Poporul contestă alegerile – 32% dintre cetățeni consideră că alegerile prezidențiale nu au fost corecteAlegeri contestate, democrație șubrezită: 32% dintre români cred că prezidențialele au fost măsluite. Alegerile prezidențiale recent încheiate au lăsat în urmă un gust amar pentru o bună parte a electoratului român. Potrivit celor mai noi sondaje, 32% dintre cetățeni sunt de părere că scrutinul nu a fost corect, alimentând suspiciuni grave privind integritatea procesului democratic …
- Nicușor confirmă relațiile proaste cu SUA: nu se pune problema unor vizite oficialeÎn loc să vină cu vești bune de peste ocean, Nicușor Dan a recunoscut sec: „nu se pune problema” unei vizite oficiale în SUA sau a președintelui Donald Trump în România. Așa arată, în traducere diplomatică, o relație rece, tensionată, și lipsită de încredere. Practic, președintele României admite că este complet ignorat de partenerul strategic …
- Românii din Covasna au fost uitați – Nicușor Dan: Trebuie să continuăm să sprijinim UcrainaPreședintele României, Nicușor Dan, prezent la summitul B9+ de la Vilnius, a declarat senin în cadrul conferinței comune de presă că „toți participanții au fost de acord că trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina”. Un mesaj aparent ferm și unitar, menit să transmită imaginea unei coeziuni regionale în fața agresiunii ruse. Doar că… nu corespunde …
- La Summitul B9, din cei 14 șefi de stat prezenți, doar 3 au semnat, inclusiv Nicușor Dan, pentru sprijinul UcraineiLa Summitul B9 Plus, organizat astăzi la Vilnius, unde s-au reunit lideri din Europa Centrală, de Est și țările nordice pentru a discuta viitorul apărării în regiune și sprijinul pentru Ucraina, România a bifat, din nou, un moment de prezență fără substanță. Din cei 14 șefi de stat și de guvern prezenți, doar 3 au …
- Sondaj – Nicușor Dan pierde încrederea românilor cu o viteză amețitoare – De la 70% la 47% – încrederea fuge mai repede decât soluțiileScădere în picaj: Nicușor Dan pierde încrederea românilor cu o viteză amețitoare De la idol al „salvatorilor din afara sistemului” la politician în derivă: Nicușor Dan pare să fi intrat pe o pantă descendentă abruptă în ceea ce privește încrederea publică. În doar 10 zile, procentul celor care afirmă că au încredere în actualul președinte …
- România pierde bani europeni – În loc de reforme, guvernanții livrează scuze și promisiuniCe nu am făcut (și ne costă scump) AMEPIP – super-agenția blocată în super-birocrație330 de milioane de euro au fost suspendate din cauză că România n-a reușit nici măcar să numească șefii la AMEPIP – agenția care ar trebui să monitorizeze companiile de stat. Două încercări de selecție eșuate, iar acum așteptăm o comisie de …
- Kelemen Hunor anunță că UDMR vrea în Guvern cu orice preț. Cu oricine, pentru orice… ca să nu deranjeze pe nimeniPreședintele formațiunii, Kelemen Hunor, a declarat că UDMR este pregătită să intre „mâine” la guvernare, dacă se formează o coaliție largă. Detalii? Nu chiar. Soluții? Se mai discută. Direcție? Vedem pe parcurs. Declarațiile lui Kelemen Hunor nu lasă loc de dubii: UDMR nu refuză nimic, dar nici nu propune ceva clar. Invocă nevoia unui „acord …
- Liberalii nu coboară din guvern, nici trași de voturi – Locul 4 cu pretenții de premierÎn loc să reflecteze asupra erorilor guvernării din ultimii ani – inclusiv haosul bugetar și eșecurile în reformele-cheie – liberalii par mai interesați să prindă din nou un scaun la masă. Nu mai contează dacă sunt a patra forță politică sau dacă încrederea publică s-a evaporat. PNL insistă: „Suntem gata să guvernăm. Oricum. Cu oricine. …
- Lasconi dă cu mopul în portofele: Curățenie cu 500% impozit la Câmpulung MuscelÎn loc de sprijin, au primit teroare fiscală. În loc de încurajare, au primit amenințări. Sub conducerea primăriței Elena Lasconi, Câmpulung Muscel a devenit terenul unui experiment administrativ brutal, în care cetățenii sunt forțați să suporte o povară fiscală halucinantă de până la 500%. Măsurile, inspirate vizibil din „modelul Bolojan”, sunt implementate cu o mână …
- Predoiu, despre inundațiile din Covasna: „Sistemul a funcţionat bine, a acţionat la timp”În timp ce localnicii din județul Covasna își plâng casele distruse, amintirile înecate și traiul sfărâmat de furia apelor, premierul interimar Cătălin Predoiu declară senin că „sistemul a funcționat bine”. O frază care sună sec și revoltător în urechile celor care au rămas fără acoperiș, fără bunuri, fără siguranță. Realitate vs. declarații: un contrast dureros …
- România, țara în care munca cinstită e pedepsită cu 65% impozitareÎntr-o economie în care productivitatea ar trebui încurajată, România continuă să își penalizeze cetățenii muncitori printr-o fiscalitate excesivă, de-a dreptul împovărătoare. Povestea românului de rând care muncește 10-12 ore pe zi doar pentru a vedea cum 65% din veniturile sale se scurg în vistieria statului nu mai este o exagerare, ci realitatea dureroasă a unei …
- Lucian Mîndruță, supărat după ce patrioții au câștigat: „Nu credeam, dar suntem mai smart decat polonezii”Karol Nawrocki: O nouă eră pentru Polonia – între tradiție, suveranitate și speranță națională Într-un scrutin cu o participare record de peste 71%, Polonia a ales un nou președinte: Karol Nawrocki, un istoric conservator de 42 de ani, susținut de Partidul Lege și Justiție (PiS) și de fostul președinte american Donald Trump. Cu 50,89% din …
- Ursula în depresie după victoria Patrioților din Polonia!Planurile elitei globaliste au fost date peste cap: Polonia a ales din nou suveranitatea! Karol Nawrocki, candidatul naționalist, a câștigat alegerile prezidențiale cu 50,89% din voturi, înfrângându-l pe Rafal Trzaskowski, preferatul Bruxelles-ului și omul sistemului progresist. Diferența a fost mică, dar suficientă cât să trimită un fior rece prin birourile Comisiei Europene. După luni de …
- Lux pe banii noștri: Șeful CCR încasează peste 100.000 lei lunar și ascunde venitul uriaș al soțieiO decizie recentă a Curții Constituționale a României (CCR) a inflamat opinia publică: judecătorii au hotărât că veniturile soțiilor și soților demnitarilor nu mai trebuie publicate în declarațiile de avere. Această mișcare, venită într-un climat de profundă neîncredere în instituțiile statului, a fost percepută de mulți ca un atac direct la transparență și integritate. Cel …
- Ipocrizia, marca Armand: Fostă primăriță anchetată penal, dar predă lecții de morală publicăÎntr-un nou episod al teatrului politic marca USR, Clotilde Armand – fosta primăriță a Sectorului 1 – își face din nou simțită prezența în spațiul public, de această dată nu cu soluții sau fapte, ci cu lecții de moralitate ținute de pe un piedestal fragil, clădit pe scandaluri, conflicte de interese și decizii ANI. Fără …
- Noi taxe pe gaze și carburanți – Bruxelles-ul taxează, guvernele ezită, iar cetățenii plătescÎncepând cu anul 2027, românii vor plăti mai mult pentru fiecare litru de benzină, motorină sau pentru gazul natural consumat acasă. Motivul? Un nou sistem de taxare impus de Uniunea Europeană – ETS 2, un mecanism care introduce, în premieră, o taxă de carbon inclusă direct în prețul carburanților și al gazelor. Fiecare emisie de …