Ziua Românilor de Pretutindeni, marcată la Râșcani și Dondușeni
Distribuți acest articol

Ziua Românilor de Pretutindeni a fost marcată și în mai multe biserici din raioanele Râșcani și Dondușeni din Republica Moldova.  

Astfel, duminică, 30 mai 2021, consulul general al României la Bălți, Petrișor Dumitrescu, a participat la un tedeum de mulțumire, o slujbă pentru binefacerile revărsate asupra poporului român, oficiată de PS Antonie, la biserica „Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena” din satul Corlăteni, raionul Râșcani.

În context, Petrișor Dumitrescu, a transmis tuturor românilor urările cele mai călduroase de sănătate, bucurie și prosperitate.

Suntem onorați să vă asigurăm de gratitudinea şi deplina noastră apreciere pentru demnitatea, onestitatea şi dinamismul cu care, prin ceea ce faceţi şi ceea ce sunteţi, promovaţi valorile românismului. Punerea în valoare a contribuţiei româneşti la patrimoniul cultural internaţional consolidează imaginea României şi a comunităţilor româneşti din străinătate. Afirmarea unor comunităţi româneşti puternice nu poate avea succes fără a lua în considerare rolul important pe care îl are Biserica în coagularea comunităţilor de peste hotare. De asemenea, prin capacitatea organizatorică, bisericile româneşti îndeplinesc un rol fundamental în asigurarea funcţionării şcolilor de limba română şi în promovarea unor acţiuni cu impact social deosebit, față de care ne exprimăm întreaga apreciere și respect”, a menționat consulul general al României la Bălți.

Aniversarea Zilei Românilor de Pretutindeni a avut loc și la Parohia Ortodoxă Română „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Dondușeni. Acolo unde Petrișor Dumitrescu l-a premiat pentru interpretarea emoționantă a cântecelor patriotice românești pe elevul Ștefan Albu.

Amintim că, Ziua Românilor de Pretutindeni, este sărbătorită, începând din 2015, în ultima duminică a lunii mai, respectiv la 30 mai în 2021.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol