Distribuți acest articol

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, cere restricții mai dure în Bucureşti, pentru că românii nu ar respecta regulile impuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

„Cred că trebuie să fim precauţi (…). Am avut astăzi (vineri, n. red.) o discuţie din nou cu domnul ministru Bode – personal, mergând prin oraş, atunci când pot să fac lucrul ăsta, am observat că sunt destule locuri aici, în Capitală, unde nu sunt respectate regulile”, a spus Voiculescu la Parlament.

Ministrul Sănătății a precizat că preferă închiderea temporară a unor locuri care nu respectă regulile anti-coronavirus și nu a şcolilor.

,,Pe de o parte, noi nu suntem Ministerul COVID-19, ci Ministerul Sănătăţii, aşa încât ne pregătim în acest moment să revizuim fluxurile din mai multe spitale care tratează pacienţi COVID, tocmai că există şi alţi pacienţi cu alte patologii care au nevoie de asistenţă medicală. Revizuim acum, împreună cu toate DSP-urile din ţară şi cu toate spitalele, aceste fluxuri în aşa fel încât spitalele să poate să ajute atât pacienţi cu COVID-19, cât şi pacienţi cu alte suferinţe. Dar, până una alta, nu putem exclude un alt treilea val. Asta înseamnă că păstrăm capacităţi care acum sunt libere în spitale tocmai pentru a avea posibilitatea să îngrijim pacienţi dacă va fi”, a completat Voiculescu.


Distribuți acest articol