Distribuți acest articol

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunță că medicii de familie vor beneficia de bonusuri financiare în funcție de numărul de pacienți pe care îi conving să se vaccineze. ,,Ținta sunt indeciși.”, a afirmat ministrul Sănătății.

,,Iar la indecişi cel mai bine ajungem prin medicii de familie”, a explicat ministrul sănătății bonusurile pe care vor să le acorde acestora, cu riscul de a fi suspectați de antivaxxeri că o fac pentru bani.

Întrebat dacă această plată “la număr” nu va hrăni agenda antivacciniştilor, Voiculescu spune că a fost mai interesat de perspectiva medicilor decât de cea a antivacciniştilor. Întrebat ce rol vor juca medicii de familie în a doua etapă a vaccinării şi dacă le-a fost comunicat acestora ce trebuie să facă în această fază, Vlad Voiculescu a răspuns: 

“Stabilim ce-au de făcut ( n.r.: medicii de familie) prin ordonanţă de urgenţă. Odată ce este adoptată, este şi comunicată public. Până nu e adoptată, până nu ştim ce sume sunt oferite şi-aşa mai departe, avem discuţii informale cu reprezentanţii lor. Avem discuţii de-acum o săptămână”.

Potrivit ministrului, vor fi plătiţi “medicii care informează, care programează şi care oferă şi monitorizarea de după vaccin, în funcţie de numărul de persoane vaccinate”.  Întrebat dacă acesta este un tip de bonus de performanţă, Voiculescu a răspuns că “este plata unui efort, care ţine cont şi de performanţă”.

“Sunt convins că medicii sunt de bună-credinţă şi că nu ar fi nevoie de plată la performanţă, dar totuşi am spus să facem lucrurile aşa”, a mai spus ministrul, care nu se teme că propunerea va alimenta agenda antivacciniştilor.


Distribuți acest articol