Distribuți acest articol

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut o întâlnire cu George Simion și mai mulți reprezentanți ai Alianței pentru Unirea Românilor, în urma protestelor de seara trecută și, au convenit de comun acord pe mai multe subiecte de interes național ce țin de spitale și sistemul sanitar din România.

Vlad Voiculescu a promis că va veni în 14 zile cu un program pentru depolitizarea spitalelor, respectiv a numirilor la conducerea spitalelor astfel încât aceștia să își ducă la îndeplinire mandate de 4/5 ani(managerii de spitale) fără a mai fi schimbați în funcție de cine se află la putere ca până acum.

Vlad Voiculescu împreună cu reprezentanții AUR au tras concluzia că spitalele actuale nu mai corespund cerințelor moderne privind securitatea la incendiu și securitatea sanitară.

„Este nevoie de un program amplu pentru construcția de noi spitale și promit că în 14 zile voi prezenta un program clar, cu un număr de spitale și cu soluții.” , a declarat Vlad Voiculescu.

George Simion i-a cerut lui Vlad Voiculescu să susțină împreună cu colegii de la USR PLUS modificarea legii finanțării partidelor, astfel încât AUR să poată direcționa banii săi de la Autoritatea Electorală Centrală pentru construcția unui spital.

„Din punctul meu de vedere personal, politic, dar personal, sunt de acord ca partidele politice să își doneze banii către proiecte sociale sau sanitare și voi purta o discuție în interiorul partidului și cu premierul Cîțu despre modificarea legii electorale.”, a mai afirmat Vlad Voiculescu.


Distribuți acest articol