Vlad Voiculescu despre proteste: „Românii sunt responsabili pentru incapacitatea statului de a gestiona pandemia”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, doboară orice barieră de comunicare și vine cu declarații halucinante despre protestele oamenilor din ultimele zile. Practic, ministrul Sănătății îi face responsabili strict pe români pentru incapacitatea statului de a asigura medici și aparatură medicală din taxele pe care poporul le plătește.

Totodată, Voiculescu a lansat un atac voalat la trei ministere: Intern, Apărării și Transporturilor, despre care spune că nu au ajutat cu prea multă implicare prin spitalele pe care le dețin.

”Sunt trei măsuri asupra cărora ne-am concentrat:

– am apelat la spitale la care nu ne-ar fi plăcut să apelăm, Institutul Clinic Fundeni, avem 70 de paturi cu oxigen și 14 paturi de ATI, Institutul Oncologic București, 5 paturi ATI și 5 paturi pentru terapie acută, avem 35 paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 2 paturi ATI la Gerota, 16 paturi cu oxigen la Colțea. Creștem la 45 paturile de la Spitalul Pantelimon, 12 paturi în plus la Victor Babeș di București

– regândirea și optimizarea fluxurilor medicale. Reducerea presiunilor de pe UPU, vom lărgi centrele de evaluare și redeschiderea unora noi. Ne ajută Spitalul Monza, Victor Babeș, Centrul Caraiman. Urgențele de patologie non-covid le vom direcționa spre spitalele de cronici. Au baza materială și umană, dar nu au făcut servicii de urgență. Cerem o implicare mai puternică a spitalelor SRI, MAPN, MAI și Transporturilor.

– concentrarea pe îngrijirea pacienților cu COVID-19, se amână anumite operații. Asta vine cu un cost, toate aceste măsuri vin cu costuri.”  a declarat Vlad Voiculescu.

„Urmează proba unei generații, în perioada dintre Paștele catolic și cel ortodox, așa cum bunicii noștri au dat proba generației în al Doilea Război Mondial. Vom vedea cât de solidari, cât de responsabili putem să fim.” spune Vlad Voiculescu.

Nu uita să distribui acest articol!
Previous post Voiculescu încearcă să îi păcălească pe români: ce căutau ambulanțele parcate când ele ar trebui să fie în misiune pe teren?
Next post Ministrul Educaţiei recunoaște un eșec total: „2% din testele antigen rapide au fost folosite în școli”