Știrea Zilei

Vlad Voiculescu, așteptat cu explicații – Rafila: „Am găsit la SĂNĂTATE un proiect de 5 milioane cu o consultanță de 25 de milioane de euro”

Alexandru Rafila susține că a găsit un „tun” de milioane de euro din banii românilor pregătit la Ministerul Sănătății. În spatele acestei nereguli s-ar afla chiar fostul ministru, Vlad Voiculescu.

Alexandru Rafila, afirmă că a sesizat Corpul de control al prim-ministrului ca urmare a unei descoperiri șocante în partea de PNRR care ține de minister.

Astfel, dincolo de faptul că nimeni din Ministerul Sănătății nu știa nimic despre PNRR, s-a descoperit un proiect în valoare de 5 milioane de euro, pentru care consultanța costă 25 de milioane de euro.

„Niciun angajat din Ministerul Sănătății nu a lucrat sau nu a fost informat despre acest program, ceea ce este destul de ciudat, având în vedere că este vorba despre un program al ministerului. Al doilea element este legat de faptul că valoarea consultanței e mult mai mare ca valoarea obiectivului care urmează să fie realizat. Funcționarea Agenției pentru Investiții în Sănătate este finanțată cu 5 milioane de euro, consultanța cu 25 de milioane de euro. Așa a fost făcut programul. Eu nu pot să discut dacă e legat sau ilegal. Așa a fost semnat.

Deocamdată le-am pus la dispoziția Corpului de control al prim-ministrului. Vom face o informare, vom pune la dispoziție elementele care sunt importante în acest program, să vadă toată lumea care este finanțarea care se alocă pentru fiecare obiectiv. Lucrurile acestea trebuie să fie transparente, cunoscute. Un audit este necesar din partea unei instituții independente de Ministerul Sănătății”, a declarat Rafila la Antena 3.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button