Știrea Zilei

Virgil Popescu ne-a mințit – A spus că vom plăti energie la nivelul lunii decembrie 2020, dar am ajuns să plătim tot mai mult

Românii nu vor plăti mai mult pentru energie decît au plătit în decembrie anul trecut, plafonarea şi compensarea ducând preţurile la nivelul anului 2020, ne spunea în Parlament, ministrul Energiei Virgil Popescu.

România nu a pornit nimic pe cărbune, cu toate că prețurile s-au dus foarte mult în sus, ne spun sindicaliștii din sectorul energetic.

Aceștia arată că Germania și-a păstrat toate termocentralele pe cărbune în stare de funcționare și acum se pregătesc să le pornească.

”La noi însă nu se mișcă nimic. Nici măcar la Complexul Energetic Oltenia, unde au spus că vor porni, că acolo se putea merge cu încă un grup cel puțin. Ministrul Energiei văd că este lăsat în continuare să se joace cu nervii românilor, dar și cu soarta lor, pentru că, de la asigurările că vom plăti energie la nivelul lunii decembrie 2020, iată că am ajuns să plătim tot mai mult.

Din ianuarie 2021 până în ianuarie 2022 creșterea la energie a fost de peste 500%. Măsuri ca să scadă prețurile la energie nu au fost luate, toate sunt temporare, de compensare și de plafonare, care nu ajută nici producătorii de energie și nici agenții economici, care sunt cel mai rău loviți”, ne-a precizat președintele Sindicatului Solidaritatea, Cristian Iștoc.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button