Opinii

Virgil Popescu a liberalizat sălbatic piața energiei. Azi strigă… RUȘII! Oare nu el e cu rușii!?

O tehnică de manipulare a spionilor este de a striga cât mai tare împotriva propriei echipe, pentru a manipula adversarul. Virgil Popescu strigă în gura mare că trompetele Rusiei nu vor o Românie independentă energetic însă el este omul care a liberalizat sălbatic piața energiei, fapt ce a provocat scumpirile exorbitante la curent electric și gaze.

Virgil Popescu a aruncat un domeniu strategic, cum este cel al energiei, într-o piață liberă, concurențială, dar nu a asigurat o piață concurențială liberă. Nu a existat un raport corect între cerere și ofertă. Asta înseamnă automat că pe piață au apărut prețuri speculative, lucru care s-a și întâmplat. Virgil Popescu a ajutat companiile din energie să producă miliarde de euro pe spatele românilor și ne oferă nouă astăzi lecții.

George Simion are perfectă dreptate când îl numește șarlatan și hoț, pentru că el se face vinovat de aceste crize de pe piața energiei. El ne spune azi că Mintia trebuia închisă pentru că nu avea autorizație de mediu. Păi nu PNL și PSD au condus țara. De ce nu au modernizat termocentrala Mintia pentru a nu avea probleme de infringement pe probleme de mediu?

Nu. Virgil se bucură să vândă Mintia pe 90 de milioane s-au pe cine știe ce sumă. Asta e. Atât s-a putut. La fier vechi cu ea.

Virgil se gudură ca un cățel în fața reprezentanților OMV, fapt ce ne face să credem că legea offshore este o lege cu dedicație.

Miliardul plătit de Romgaz americanilor de la EXXON este o dezinvestiție

Cum s-au tirat americanii au și ocupat rușii Insula Șerpilor, iar navele de război rusești mișunau prin zona economică exclusivă a României în Marea Neagră. Momentan rușii au plecat dar pot reveni oricând. Nu se știe cât va rezista Ucraina.

Ce investitor va veni să investească sute de milioane de dolari în zona economică a României la Marea Neagră când pe acolo mișună navele de război rusești precum rechinii? Poate ne explică acest Virgil Popescu cum e treaba cu rușii.

Virgil Popescu nu spune românilor că prețul carburanților este extrem de ridicat, nu din cauza prețului barilului de petrol, ci din cauza lipsei capacității de rafinare la nivel mondial. SUA a pierdut în pandemie o capacitate de  1 milion de barili pe zi din capacitatea de rafinare a petrolului, iar mai multe rafinării vor fi închise în următorii ani. 

OMV-ul domnului Popescu are probleme serioase cu rafinăria din Austria în urma unui accident, astfel unele benzinării au început să facă raționalizare în această țară. Ce nu vă mai spune Popescu este că OMV este îmbârligat cu Gazpromul rusesc până peste cap, astfel industria petrolieră a României este dependentă de deciziile de la Moscova. Din grupul OMV Austria fac parte și două companii din Rusia ce au în componență numele magic Gazprom și funcționează la acceași adresă cu Gazprom Bank din Moscova.

Cum e Virgile? Cine e cu rușii? Tu sau Simion?

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button