Recomandarea redacției

Virgil Măgureanu (fost șef SRI): Știam din septembrie că în decembrie 1989 va fi lovitura de stat

Virgil Magureanu, primul sef al SRI, a confirmat recent, in premiera, ca in decembrie 1989 a avut loc o lovitura de stat. El a marturisit ca stia inca din septembrie 1989 ce va urma in decembrie si ca, tot in septembrie, i-a intalnit pe cei care au aflat „ce rol le va reveni” in decembrie.

Iată ce a spus acesta: „Stiam, o marturisesc in absoluta premiera, ca lucrurile se vor prabusi in acel an. Stiam deja si rolul pe care il vor avea, din pacate, mai mult din afara, decat dinauntru, cei care vor termina regimul Ceausescu.

In septembrie am stiut ca decembrie va fi actul final. Si am cunoscut personal pe cativa care au aflat tot in septembrie ce rol le va reveni. Unii dintre ei au avut un rol, nefast dupa parerea mea, daca vedem dupa scenariul cu care s-a jucat actul de la Targoviste.

In decembrie 1989, Virgil Magureanu a facut parte din completul care i-a condamnat la moarte pe Nicolae si Elena Ceausescu. Magureanu a devenit apoi sef al SRI, in perioada 1990-1997.

Fostul procuror-sef la Sectia Parchetelor Militare, generalul Ranco Pitu, a facut recent dezvaluiri in legatura cu rolul nefast jucat de Ion Iliescu in decembrie 1989: „Gruparea Ion Iliescu era constituita inca de la finalul anilor 60”.

„Scopurile acestei grupari au fost inlaturarea de la putere a lui Nicolae Ceausescu, insa mentinerea Romaniei in zona de influenta a URSS.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button