ActualitateȘtiri

VIDEO Valea Jiului: Minerii de la Lupeni sunt blocați în subteran de 3 zile

Minerii de la mina Lupeni au ajuns la limita disperării după ce nu și-au mai primit salariile de aproape opt luni. Oamenii se plâng că nu au avut parte de nici un ajutor din partea autorităților și se încearcă mușamalizarea protestelor din subteran. Un angajat al minei spune că nu a venit nici o ambulanță și nici forțe de ordine la fața locului, în cazul în care cineva ar avea nevoie de ajutor medical. Minerii sunt hotărâți să rămână în subteran până când revendicările lor vor fi auzite și rezolvate de politicienii impostori care ne conduc.

„Minerii de la Lupeni sunt blocați în continuare în subteranele minei, toate schimburile, în câteva clipe ortacii din schimbul 4 de marți fac 24 de ore de când sunt acolo, pentru drepturile noastre salariale, și eu am fost alături de ei până în momentul în care am ajuns la urgență după ore întregi de așteptare, nimeni nu ne bagă în seamă, prefectul a venit de dimineață să facă selfie cu noi așa amărâți și săraci cum suntem, a venit cu promisiuni deșarte după care a mai făcut un selfie, este de necrezut unde poate duce nesimțirea unora, am ajuns la capătul puterilor și suntem hotărâți să rezistăm până la capăt.”, a scris Ștefan Ban pe pagina sa de Facebook.

Un angajat al minei Lupeni a ieșit astăzi din subteran, pentru a merge la spital, deoarece s-a simțit rău. Ștefan Ban a făcut o filmare video de la intrarea în mină, moment în care paznicul unității a încercat să-l împiedice să filmeze. Ceea ce a dus la concluzia că se încearcă mușamalizarea protestului minerilor aflați în subteran. 

„Marți noaptea, ne-am alăturat toate schimburile protestului, care a pornit înainte de marți noaptea. A fost un protest spontan, nu avem lideri, nu avem organizatori. Eu sunt unul dintre mineri care a ieșit din subteran, pentru a merge la Urgență, deoarece am probleme de sănătate. Sunt în jur de 100 de colegi în subteran. Colegii sunt pe o galerie, lângă un puț orb. Temperatura este destul de scăzută, este frig. Unii colegi stau desculți, pentru că ne opărim la picioare din cauza cizmelor. Nu putem sta atât de multe ore în picioare. Situația este destul de gravă. Oamenii care au rămas primii în subteran sunt într-o stare de oboseală avansată. Nu ne bagă nimeni în seamă. Am înțeles că accesul presei este interzis. Am fost și eu și am încercat să filmez, dar am fost agresat de un paznic, care avea salopetă de miner. Nu vreau să politizez problema asta, dar este o problemă reală. Colegii sunt în subteran și nu se interesează nimeni de soarta lor. În mod normal, la un protest spontan ar fi trebuit să fie ambulanță, ITM etc., dar nu e nimeni”, a declarat Ștefan Ban, pentru Ziar de Hunedoara. 

„Termocentrala de la Mintia este închisă deși deputatul, Anamaria Gavrilă, a avut mai multe întâlniri cu conducerea instituției. Din cauza politizării excesive a acesor două instituții de importantă strategică la nivel județean și național, respectiv punerea în funcții de conducere pe criterii politice a unor oameni cu totul incapabili și fără nici o specializare în minerit am ajuns astăzi 18.02.2021 ca centrala de la Mintia să fie complet închisă, iar peste 130 de mineri sunt blocați în subteran fără apă și hrană. Autoritățile mușamalizează cazul și protestul minerilor de la mina Lupeni.”, transmit reprezentanții AUR Hunedoara.

Ce spun oamenii din Valea Jiului

Elena FlorentinaNEMERNICIIIII !!!!! SI TATAL MEU ESTE ACOLO !!! 😢 NE-AM SATURAT SA TRĂIM CU GANDUL CA POATE IERI A FOST ULTIMA ZI CAND NE.AM VAZUT PARINTELE ACASA DIN CAUZA LOR !! 😢🤬🤬🤬 VOM FII ALATURI DE VOI , NOI , COPII MINERILOR DIN ACEASTA VALE !!! 

Voichita MoldovanBravo Stefane nu va lăsați mințiți de niște nesimțiți de politicieni pentru ei nu contează oameni doar ciolanul cit de mare, nu le ajute Dumnezeu

Loredana CristinaDrepturile minerilor au fost câștigate cu sânge,și acum au ajuns să fie umiliți într-un hal fără de hal,cei mai mari le au zis în față să meargă la șparanghel,păi închideți minele nu-i mai umiliți pentru nimic plată la mină in 2021 1300lei și un miner plin cu vechime maximă 2200 de lei ăștia bani nu glumă

Gabor SorinaIi trebuia o țigară,Dar la bietii mineri s-a gândit că sunt poate sunt flămânzi și însetați în mînă si familiile lor sunt îngrijorate acasă?

Aneta MurariuSă ieșim cu toții soțiile copii părinți bunici sa stăm la poarta minei să mergem la ceh pina se rezolva, iar pe prefect trebuia ținut în subteran pună veneau mai marii și să fumeze o țigară dacă el știe că se fumează,gunoi de om.

Dodi NinelStefane ai dreptate cu presa cînd iau scos pe ortaci morti la mina Sud noaptea era o fatuca de la la Digi 24 noi I-am dat apă si cafea si presa noastră făcea ceva cu pixul ști tu ce Sunt de acord cu tine si eu sunt pensionar am trecut prin fața morții din mină si nu mie rusine sunt mândru că am fost miner

Marian TodorutPrefectul trebuia tinut vre o câteva zile în mina iar dupa, ii pierdea pofta de țigări! La cât de tampiti sunt, habar nu au ce gaze se gasesc in subteran, iar daca i vorbeai de metan, credea că l ai înjurat de ma sa!

Emil Moldovan Luke  · 2:42Foarte bine Fane!! Spuneți adevărul sa știe guvernul ce ascunzișuri sunt în Valea Jiului.

Voichita Moldovan  · 0:00Haideți fraților cu mic cu mare ca și în 77 la mina Lupeni,

Dumitru Brebeneti  · 5:12Niste mincinoși și cei de la combinatul huilei ar trebui să îi luati sai băgați în mina să vadă și ei cum este

Vasile Rinja  · 2:28De ce nu ia ti băgat în mină pe toți pr prefect sindicat DIRECTOR di pusi să de-a la lopata

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button