Recomandarea redacției

VIDEO: Statul încurajează delațiunea și abuzarea omului de către om

Pandemia de coronavirus a lansat asupra omenirii o serie de noi teze și ideologii vechi, extrem de periculoase, care au început de fiecare dată cu suprimarea drepturilor și libertățile cetățenilor în apanajul dictatorilor.

Delațiune  – denunțare din interes sau din răutate.

Inițial a fost instalată panica și teroarea în rândul populației cu ajutorul presei abonate la banul public. Statul român prin Guvernul Orban a investit în presă 50 de milioane de euro în această perioadă de pandemie. Au fost oferiți bani inclusiv la site-uri obscure și cu practici nu tocmai normale pentru o presă curată. Instituții media la personal, ca să le spunem pe nume.

După instaurarea panicii prin prezentarea numărului de morți la ora 13:00 și a unui număr mare de persoane infectate cu noul virus, au restrâns drepturile și libertățile cetățenești prin închiderea granițelor și carantinarea populației pentru 2 luni. Pe lângă aceste abuzuri românii au mai primit amenzi de peste 100 de milioane de euro. Măsurile statului român au ajuns pe masa Avocatului Poporului și a Curții Constituționale, care au mai încercat să apere drepturile românilor și au anulat o mare parte din ele.

În luna iulie Marcel Vela, ministru de Interne la acea dată, încuraja românii pe Facebook să îi reclame pe cei care nu poartă mască și care nu respectă regulile acestui Grup de Comunicare Strategică, noua Securitate, aflat sub ordinele lui Raed Arafat.

Poliției Capitalei a operaționalizat o linie telefonică pentru spionarea ”nelegiuiților”. „Acum facem un apel la cetățeni să ne sprijine în identificarea locurilor și mijloacelor de transport unde anumite persoane nu respectă normele de protecție individuală. Apelul transmis la TelVerde declanșează verificări. Verificam cele sesizate și, mai mult decât atât, în urma acestor telefoane am construit o hartă a punctelor fierbinți, a zonelor unde se încalcă cel mai des regulile de protecție, zone care vor face obiectul unor verificări amănunțite”, transmite Poliția Capitelei.
Mai mult, Poliția Capitalei pune la dispoziție și numărul de WhatApp 0755 021 218, încurajându-i pe bucureșteni să trimită acolo imagini, foto sau video, cu privire la cele sesizate la TelVerde 0800 800 165.

Președintele, Klaus Iohannis, nu a ieșit nici el din această notă și s-a făcut remarcat prin celebra afirmație: – Ești precaut sau ești prost!

Cu toții cred că am observat cazuri cu persoane abuzate pe stradă de alți cetățeni sau Poliție pentru că nu au purtat masca de protecție. Aceste măști de protecție s-au dovedit neconforme în proporție de peste 90%, adică inutile. În mediul rural această mască este purtată de zeci de ori și este mai degrabă un focar de infecție decât o măsură de protecție. Statul nu a fost în stare să asigure măști de protecție nici pentru oamenii din linia I la începutul pandemiei, să nu mai vorbim de persoanele asistate social.

Noua generație este obișnuită cu acest mod de a se raporta la societate prin cel mai banal mod. Rețelele de socializare ne educă în acest sens și ne încurajează să ne raportăm sau să ne acuzăm reciproc în mediul online pentru anumite abateri de la un regulament foarte strict. Cel mai utilazat mod de delațiune este pe Facebook, unde ne confruntăm cu o adevărată poliție a gândirii, fapt ce și l-ar dori transpus în societate și guvernele corupte.

Delațiunea pentru binele suprem, al poporului sau al statului, cum suntem încurajați astăzi să gândim, a mai produs în trecut tragedii inimaginabile cu milioane de persoane aruncate în lagăre, închisori, muncă forțată și crime abominabile.

Delațiunea în România comunistă și efectele sale…

VIDEO CUTREMURĂTOR

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button