Știri

VIDEO: Maia Sandu, la învestire: Politica nu mai poate fi făcută pe protecţia oligarhilor. Dodon, huiduit la ieșire

Maia Sandu a preluat oficial joi funcţia de preşedintele Republicii.Moldova, ea afirmând la ceremonia de învestire că nu are altă grijă decât binele Moldovei şi pledând pentru alegeri parlamentare anticipate. Igor Dodon a aşteptat-o cu un buchet de flori. Maia Sandu a evitat să dea mâna cu acesta, invocând restricţiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19. La câteva ore după preluarea mandatului de preşedinte de către Maia Sandu, site-ul Preşedinţiei a fost modificat, limba de acces a paginii transformându-se din moldovenească – MD, în română – RO.

„Niciodată nu aş fi ajuns preşedintă fără implicarea voastră. Sunt una din voi, un om simplu. Ca şi mine, voi credeţi că implicarea este soluţia. În noiembrie aţi oferit cel mai mare capital de încredere unui preşedinte care intră în funcţie. Cu speranţe eu intru pe poarta preşedinţiei. Celor din diasporă eu vreau să vă mulţumesc din suflet şi să vă rog să mergem în continuare împreună. Victoria va fi atunci când politicienii vor fi slujitori ai cetăţenilor. Pentru ca să reuşim, energia din ziua alegerilor trebuie să rămână aici pentru patru ani. Energia voastră este decisivă pentru ca să transformăm Moldova cu adevărat. Am planuri mari pentru ţara noastră, dar nu le pot realiza de una singură. Am nevoie de suportul dvs., dragi cetăţeni. Aşteptările sunt mari, dar provocările sunt şi mai mari”, a spus Maia Sandu în discursul său. 

Totodată, Maia Sandu a amiontit încă o dată că nu există o altă soluţie mai bună pentru viitorul republicii decât alegerile anticipate, conform deschide.md.

„Pe 15 noiembrie a fost un vot pentru dreptate. Speriaţi de această unitate, politicienii duc ţara în haos. Politicieni care nu se lăsă de fotolii, încearcă să provoace haos total. Ce deputaţi sunt acei care încearcă să aloce bani pentru oamenii nevoiaşi, taie orice şansă a ţării pentru a obţine ajutor financiar. Ce fel de deputaţi sunt cei care amnistiază hoţi. Ei nu sunt oameni de stat. Dragi cetăţeni, avem nevoie de un stat bun.  Voi respecta Constituţia şi legile, oamenii însă nu mai pot aştepta. Politica nu mai poate fi făcută pe protecţia oligarhilor. Programul pe care l-am propus va fi cel mai dus cu un Guvern şi Parlament care va înţelege sensul votului de pe 15 noiembrie. Alegeri anticipate, nu există altă soluţie”, a adăugat Maia Sandu. 

Preşedintele a mai spus că îşi propune să fie un preşedinte al dreptăţii. Totodată, Maia Sandu spune că va apăra oamenii de afaceri de abuzuri, pentru a construi o economie puternică, va sprijini primarii, ca vrea educaţie de calitate şi infrastructură la nivel european, va ajuta fermierii şi încredere antreprenorilor, va scoate ţara din izolare internaţională, va promova o politică externă care să construiască punţi, nu să ridice ziduri.

„Nu am altă grijă decât binele Moldovei. În zilele următoare vom porni împreună lupta. Cel mai important lucru pe care noi l-am reuşit este unitatea, pe baza ei trebuie să mergem mai departe. Dragi cetăţeni, vă iubesc pe toţi deopotrivă. Până la urmă aici nu e vorba despre succesul preşedintelui, ci cel al ţării. Vreau să celebrăm mai mult succesul Moldovei. Vă văd, vă cunosc. Sunt preşedintele vostru şi puteţi conta pe mine”, a conchis Sandu. 

Fostul preşedinte Igor Dodon a fost huiduit la ieşirea din sediul Preşedinţiei şi i s-a strigat ”Iuda!” şi ”Trădătorule!”.

Back to top button