Distribuți acest articol

În județul Suceava s-a instalat o grupare de crimă organizată, specializată în defrișări ilegale de pădure și avem parte de imagini ce ne duc cu gândul la mafia siciliană, unde grupările criminale făceau legea pe străzi.

Acești oameni implicați în mafia lemnului nu au teamă de nimeni și nimic, iar Poliția Română asistă tacit, în timp ce acești gangsteri locali fac averi de milioane de euro prin defrișarea pădurilor României. În ultima periodă se încurajează unii pe alții să îl ucidă pe activistul de mediu Daniel Bodnar.

I-au distrus mașina, i-au spart geamurile casei și l-au atacat în repetate rânduri pe stradă. Poliția Română chiar l-a sfătuit pe Daniel Bodnar să plece din țară pentru că nu îi poate asigura protecția, lăsând de înțeles că ar putea fi ucis. Ministrul Vela anunța cu surle și trâmbițe la televiziuni că trimite corpul de control al MAI la Suceava. Rezultate zero. Putem observa în imagini se se întâmplă acum pe drumurile din județul Suceava.

Pădurarul Marcel Căunei este un pion important în mafia defrișărilor ilegale de la Suceava. O să vă prezentăm acțiunile acestui pădurar devenit milionar în euro, după cum afirmă localnici din comuna Sucevița.

Pădurarul Căunei a fost implicat în mai multe scandaluri la nivel local cu cetățenii care l-au reclamat, cum că acesta ar tăia pădurea, fiind și prins în repetate rânduri cu transporturi ilegale de lemn, atunci ieșind la iveală și faptul că pădurarul ar avea în zona Sucevița mai multe case și utilaje de exploatare a lemnului, deși legea îi interzice acest lucru.

În comuna Sucevița, cetățenii spun ca Mircea Căunei are cinci imobile pe numele său și al apropiaților săi, printre care și fosta lui soție, de care s-ar fi despărțit pentru a nu „bate la ochi” și pentru a putea împărții averea doar în acte. Trei dintre cele cinci imobile sunt finalizate, iar două sunt în construcție.

⚠️ El este Pădurarul Marcel Caunei despre care v-am povestit în ultimul timp. Am prieteni în Cluj și în alte județe care…

Publicată de Bodnar Daniel pe Sâmbătă, 9 ianuarie 2021

Politia si garda forestieră sunt mână în mână cu mafia lemnului

În comuna Sucevița, cetățenii spun că Mircea Căunei are cinci imobile pe numele său și al apropiaților săi, printre care și fosta lui soție, de care s-ar fi despărțit pentru a nu „bate la ochi” și pentru a putea împărții averea doar în acte. Trei dintre cele cinci imobile sunt finalizate, iar două sunt în construcție.

Același pădurar are și șase TAF-uri cu ajutorul cărora produce sume impresionante de bani. Trebuie menționat că niciunul dintre cele șase TAF-uri nu ar fi înmatriculate pe numele său. În urma verificarilor noastre firma Caunimarc srl este introdusă în faliment și în acte figureaza soția sa Cenușă Elena Liliana, însă inițial a fost pe numele pădurarului Căunei.

„La fiecare transport pe care îl efectuează cu propriul camion, face escortă cu mașina lui și încă 2-3 mașini, iar acum ar face exploatare pentru firma MARMIHAJ FOREST SRL pe care controlează tot el.⛔️”, afirmă Daniel Bodnar.

Marmiraj Forest este cunoscut ca trader în domeniul lemnului și pe piața internațională. În urma verificarilor noastre Marmiraj Forest se recomandă pe portalul dnb.com , destinat companiilor ce dezvoltă afaceri peste hotare, ca o companie prolifică în domeniul livrării de lemn, cu 2 angajați și o cifră de afaceri de peste 120.000 de dolari.

Romsilva și Garda Forestieră sunt și ele părtașe la aceste infracțiuni, altfel cum se explică zecile de camioane cu lemn tăiat ilegal și prezența acestor organizații de crimă organizată.

Gheorghe Flutur, șeful mafiei lemnului din Bucovina

Gheorghe Flutur este șeful liberalilor din Bucovina, cunoscut ca baron local cu averi impresionante din activitățile sale profesionale și din Parlamentul României. Flutur este de profesie inginer silvic, fiind propulsat în politica românească direct de la șefia Romsilva Suceava, în postul de senator PNL, PLD, PD-L, PNL, a îndeplinit funcția de Ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale în cadrul guvernului Tăriceanu( 2004-2006). În prezent Gheorghe Flutur deține funcția de prim-vicepreședinte al PNL și Președinte CJ Suceava.

În perioada 2004 – 2008, Gheorghe Flutur a fost membru în grupul parlamentar de prietenie cu Republica Austria, a înregistrat 62 de luări de cuvânt în 42 de ședințe parlamentare și a inițiat 10 propuneri legislative, din care 1 a fost promulgată lege. De aici încep legăturile cu firmele private austriece care unesc politicieni români indiferent de culoarea politică (PDSR, PSD, PD, PDL,PNL) pentru contractele de cumpărare, gestionare și export a masei lemnoase din România.

Despre acest personaj considerat de unii cel puțin “dubios” nu se știe că primele contracte în România ale firmei austriece Schweighofer Holzindustrie au fost încheiate în guvernarea PDSR, mai exact de către Direcția Silvică Suceava, condusă la acea vreme de către Gheorghe Flutur. Dupa ce Gheorge Flutur a ajuns la putere cu Băsescu, contractele cu firmele austriece au curs pe banda. Dl. Flutur l-a propus pe Costel Alexe la ministerul Mediului și am vazut în ce situație am ajuns pe tema defrișărilor ilegale și a poluării din marile orașe.


Distribuți acest articol