Distribuți acest articol

În România nu trece luna, să nu avem un spital care ia foc. Un incendiu a izbucnit, miercuri, la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina, iar pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis că a fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi au fost evacuate 36 de persoane, dintre care 6 au fost intoxicate cu fum. Autorităţile au trasmis că 30 de pacienţi vor fi relocaţi, iar 6 au ajuns la spital cu intoxicaţie cu monoxid de carbon. Ministerul Sănătăţii a precizat că secretarul de stat Monica Althamer merge la Slatina.

Rezentanţii MInisterului Sănătăţii au transmis că secretarul de stat Monica Althamer se deplasează la faţa locului. ”Ministerul Sănătăţii a fost informat despre incendiul produs în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Monica Althamer, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii se deplasează la faţa locului pentru a evalua situaţia şi a discuta cu autorităţile locale privind transferul pacienţilor”, a transmis Ministerul Sănătăţii. 

Autorităţile au anunţat că22 de pacienţi vor fi relocaţi la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, iar alţi 8 pacienţi vor fi relocaţi la fosta Secţie de Psihiatrie din Slatina.

Alţi şase pacienţi au fost transportaţi la Spitalul Slatina, cu intoxicaţie cu monoxid de carbon. 


Distribuți acest articol