Distribuți acest articol

Un copil din centrul de plasament Voluntari a fost agresat fizic de un angajat al centrului pentru că ar fi fost neascultător și sărea în pat.

Imaginile au fost surprinse, în urmă cu scurt timp, într-un centru de plasament din Voluntari, Ilfov.

„În acest moment a plecat o echipă a Corpului de Control al ANDPDCA la Centrul de plasament din Orașul Voluntari, unde în urmă cu scurt timp au avut loc aceste fapte îngrozitoare. La sosirea din misiunea de control, vom sesiza organele de cercetare penală, fără nicio ezitare. În urmă cu 20 de minute mi-au parvenit aceste imagini video.

Vreau să spun doar atât: orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecție va fi sancționată conform legii. Nu există rațiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoțional de către un adult, nici chiar atunci când își pemite luxul de ”a sări pe saltea”.

Educatoarea care amenință copilul cu ”salvarea” și paznicul care îl agresează fizic nu ar avea ce căuta în sistemul de protecția copilului.

Știți ce înseamnă ”chem salvarea”? Este amenințarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea și trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice și îi fac ”legume”. Ca pedeapsă și în loc de educație. Cât timp voi ocupa această funcție, orice informație în acest sens se va solda cu repercusiuni legale drastice, fără să clipesc.

Pentru că dacă este un lucru pe lumea asta pe care nu îl accept, acesta este abuzul împotriva copiilor sau adulților pe care îi avem în grijă. DGASPC Ilfov va trebui să facă o evaluare serioasă și rapidă în acest Centru de plasament și să dispună măsurile legale”, a scris Maria Mădălina Turza, preşedintele Autorităţii Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA), într-o postare pe Facebook.


Distribuți acest articol