Opinii

Victor Ponta susține că Orbán ne-a luat la mișto: „Suntem o ţară de tâmpiţi, dacă schimbăm continuu premierii”

Fostul premier român Victor Ponta a apreciat ca pozitivă vizita lui Viktor Orbán la Bucureşti şi a caracterizat drept de înţeles afirmaţiile sale ironice din discursul de la Băile Tuşnad. Fostul politician social-democrat – care în 2014 a pierdut alegerile prezidenţiale în favoarea lui Klaus Iohannis – a afirmat într-un videopodcast că afirmaţiile ironice ale acestuia în legătură cu România sunt îndreptăţite.

După cum a formulat Ponta, „Orbán ne-a luat la mişto pe bună dreptate. Adică suntem o ţară de tâmpiţi, dacă schimbăm continuu premierii. Faptul că face mişto de noi, îl face cu materialul oferit de noi.”, relateaza Magyar Nemzet preluat de Rador.

Iată ce a declarat Victor Ponta: „De ce m-ar deranja că Orbán se luptă pentru ţara sa? Pe mine mă deranjează că Iohannis nu luptă pentru România”

Referitor la demersul MAE român, fostul prim-ministru a afirmat că, în calitate de politician, a fost în cel puţin 50 de ţări, dar nicăieri nu i s-a impus de către portofoliul de externe al ţării respective despre ce poate să vorbească.

După cum a afirmat, în aprecierea sa prin demersul oral preliminar MAE român pur şi simplu s-a pus la Bruxelles într-o situaţie delicată.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button