Politică

Viceprimarul PNL al Sibiului scapă ușor după ce a recunoscut că a furat bani europeni

Viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă, a ajuns la o înțelegere cu procurorii europeni, după ce a recunoscut că a comis o fraudă cu bani europeni în valoare de 34.500 de euro, anunță Parchetul European (EPPO) pe site-ul oficial.

Instituția a înaintat instanței un acord de recunoaștere a vinovăției, prin care viceprimarul Sibiului a recunoscut că a comis o fraudă cu bani europeni, înainte de a deveni primar.

Această fraudă cu subvenții a avut loc în legătură cu patru proiecte între martie și octombrie 2019, când inculpatul se afla în funcția sa anterioară de director și reprezentant al Casei Corpului Didactic Sibiu (CCD Sibiu).

În această perioadă, inculpatul a folosit și a prezentat mai multe documente și declarații false și inexacte organismului intermediar pentru Programul Operațional „Capital Uman” al UE, supravegheat de Ministerul Educației Naționale din România, pentru a primi o finanțare totală de aproximativ 700 000 EUR (3 352 307 RON). Întrucât frauda a fost detectată înainte ca întreaga sumă de finanțare să fie distribuită, prejudiciul real s-a limitat la aproximativ 34 500 EUR (164 373 RON)”, se precizează în comunicat.

În prezența avocatului său, Dumbravă a recunoscut săvârșirea infracțiunilor de care a fost acuzat, a acceptat cadrul juridic pentru care a fost inițiată procedura penală și a fost de acord cu sancțiunile impuse.

”Acestea includ o pedeapsă de 2 ani și 3 luni de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de 3 ani. În plus, inculpatul va presta muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 90 de zile”, anunță EPPO.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button