Distribuți acest articol

Presimțind clinchetul arginților precum presimțea marmota din Divertis cutremurele, guvernanții pesediști și peneliști au început iarăși să sperie lumea cu venirea valului cinci de Covid-19. Nu de alta, dar atunci când cetățenii sunt terorizați bine în prealabil încă de azi, cu siguranță nu o să mai fie atenți mâine la ce matrapazlâcuri vor face cu banii lor cei de la putere.

Televiziunile și ziarele de partid și de stat țin și ele isonul acestei isterizări colective, difuzând și publicând orice pârț cu pretenție de părere științifică pe care-l lansează în eter marii epidemiologi ai națiunii.

Niciun gurnalist nu are măcar bunul simț să adauge undeva că nu s-au îndeplinit deloc precedentele predicții făcute de respectivii epidemiologi, care avertizau, și anul trecut, și anul ăsta, prin vară, că va veni apocalipsa, că vor muri sute de mii de români, etc, etc.

Dar de ce să ne mai mirăm că gurnaliștii cumpărați de precedentele guverne liberale și cu pământul de sub ei procedează așa, de vreme ce presa, din a patra putere în stat a devenit un fel de a patra putoare, al cărei unic rol este să-i convingă pe cetățeni să se lase furați, mințiți și batjocoriți de celelalte trei puteri ale statului?

Domnul Rafila a ieșit ieri să ne expună noua abordare a guvernului, în perspectiva anunțatului val cinci, care, potrivit statisticilor, va lovi România fix din 15 ianuarie. Fără să uite niciodată că înainte de a fi medic e pesedist, ilustrul specialist a băgat și niște floricele lingvistice de gâdilat în creștet alegătorii, anunțând că de data asta n-o să mai fie ca dățile trecute, când pandemia o gestionau numai liberalii, de data asta o să fie o abordare social-democrată, să placă la bobor și să se creeze „un parteneriat între cetățeni, autorități și sistemul medical”.

Evident, cum acum se află la guvernare, domnul Rafila n-a mai avut nimic din retorica pe care PSD o avea în opoziție – „Nu certificatului verde! Nu dictaturii medicale! Nu afacerilor pe seama sănătății oamenilor!”, în schimb a subliniat că e important să se vaccineze cât mai mulți români, ca să mai dea din stocurile alea de la Ursula. 

Despre faptul că în celelalte țări ale lumii, unde deja s-a instalat valul cinci, vaccinul nu prea pare să apere pe nimeni de infectarea cu Omicron, domnul Rafila n-a zis nimic. Și n-a zis nimic nici de studiile științifice care arată că în România aproape trei sferturi din populație este imunizată față de Covid-19, fie prin vaccinare, fie prin trecerea prin boală.


Distribuți acest articol