Distribuți acest articol

Istoric și președinte al asociației Vatra Daciei, Valentin Roman, a fost invitat la emisiunea Alert News cu Georgiana Bangălă pentru a discuta câteva subiecte pe teme, precum politica, istorie sau știri de actualitate.

Întrebat dacă politicienii din ziua de astăzi mai au respect față de cei care s-au chinuit în pușcăriile comuniste după demiterea domnului Octavian Bjoza de către liberali, domnul Valentin Roman afirmă că: „Această decizie sau măsură disciplinară luată împotriva acestui disident anticomunism este o dovadă că nu au respect. Din declarația domnului Florin Cîțu, se înțelege că este o pedeapsă pentru că acest om continua să apere aceleași principii pe care le-a apărat în perioada comunistă”

Românii au dreptul să își respecte înaintașii, dar nu prea îl folosim acest drept. Nu trebuie să acceptăm să ni se bage pumnul în gură în ceea ce privește istoria noastră națională, trebuie să ne respectăm eroii. Se face o puternică propagandă împotriva eroilor națiunii române deoarece acești eroi au fost judecați de trupele de ocupație de după 1945.” susține domnul Valentin Roman.

În legătura cu vaccinul AstraZeneca, domnul Valentin Roman susține că dacă un lot al serului a fost cu probleme, există probabilitatea ca și un alt lot să aibă probleme. Pe canalele internaționale de media circulă deja două variante despre acest subiect, cum ar fi: vaccinul AstraZeneca chiar nu este bun și are probleme, iar a doua variantă este introducerea altei companii producătoarea de vaccin în locul AstraZeneca. La nivel mondial sunt interese imense și mulți bani plătiți pentru oricare dintre aceste două variante.

Întrebat despre actualul sistem de sănătate, domnul Valentin Roman afirmă: „România este aproape în colaps din punct de vedere al sistemului de sănătate pentru că toți cei care s-au perindat pe la guvern în ultimii 30 de ani au manageriat prost acest sistem. Trebuie făcut un audit la nivel de minister al sănătății și la nivel guvernamental, iar cei responsabili să plătească. Nu cred că demiterea unui singur om ar rezolva problema din sistemul de sănătate din Romania.”


Distribuți acest articol