Magazin

USR pregătește o alianță electorală cu PSD și PNL la Timișoara – Dominik Fritz se teme de fostul primar Nicolae Robu

În mare secret, Fritz de la Timișoara a propus și PSD-ului și PNL-ului -exclusiv, desigur- alianță electorală pentru alegerile locale din 2024

Surse din USR din imediata apropiere a primarului Dominic Fritz, totodată și președinte USR Timiș ne-au făcut cunoscut că acesta, văzând sondajele și ostilitatea pe teren a timișorenilor la adresa lui, încearcă disperat să construiască o alianță electorală pentru anul 2024 fie cu PSD, fie cu PNL. Asta pentru că știe bine că alianța în curs de negociere la centru USR -FD (Forța Dreptei)-PMP nu i-ar aduce lui niciun plus în municipiul Timișoara.

Demersurile lui Fritz nu sunt cunoscute în USR

Sursele fac cunoscut că deși Fritz a încercat să țină strict secrete demersurile pe care le-a inițiat, recent s-a aflat de ele și membrii USR, începând cu majoritatea celor din conducere sunt extrem de nemulțumiți de această orientare a liderului lor, ei urând efectiv și PSD-ul și PNL-ul.

“Sloganul PSD, PNL -aceeași mizerie!” a fost poate mai vocal ca oriunde scandat la Timișoara. Pragmatic vorbind, ideea nu pare rea, ambele partide PNL și PSD fiind interesate în primul rând de Consiliul Județean, ele neavând, de fapt, un candidat cu șanse la Primăria Timișoarei – mă rog, PNL l-ar avea pe fostul primar Nicolae Robu, care e dat de toate sondajele favorit pentru 2024, dar actuala conducere nu îl vrea nici în ruptul capului-, iar voturile pe care le-ar putea aduce Fritz de la timișoreni pentru Președinția Consiliului Județean, în condițiile lipsei unui candidat al USR la această funcție, ar putea fi decisive.

Care ar putea fi taberele

Așadar, la Timișoara, alegerile locale din 2024 ar putea însemna o confruntare Dominic Fritz susținut de o alianță USR+PNL sau una USR+PSD, contra Nicolae Robu -independent! Cu șanse greu de estimat la această oră, dar matematic vorbind, mai mari pentru Fritz, s-ar părea.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button