Recomandarea redacției

USR, în atenția DNA-ului. Marcel Ciolacu:”O suveică de zeci de milioane de euro. Acum ies la iveală toate schemele lor financiare din pandemie”

Dezmățul din banul public din timpul pandemiei nu mai poate fi ascuns. Marcel Ciolacu atacă USR pentru măsurile și achizițiile luate în timp pandemiei în încercarea de a se spăla pe mâini. Șeful PSD acuză USR și speră ca parchetul anticorupţie să investigheze şi cheltuielile miniştrilor USR.

„Eu nu am cerut DNA sa investigheze, dar ma bucur ca exista o ancheta. Totusi vorbim de 800 de milioane de euro, aproape cat costa voucherele din programul social. Ce-i trist este ca domnul Rafila, in primele 43 de zile, a vandut 7 milioane de doze. Ei au vandut 1 milion si ceva, in valoare de 17 milioane. Deci lor incepusera sa le expire dozele, vindeau altele ca sa scape de ele, dar comandau in continuare.

Tinta de vaccinare era 15 ilioane de romani si ai cumparat 60 de milioane de doze. Ai vazut ca ai avut o campanie de vaccinare dezastruoasa. Cum a facut doamna ministru memorandumul ala, de cate ori sa ne vaccinam, de cate 7 ori? Domnul Citu era premier, domnul Barna era vicepremier, deci asta e lantul.

Vrem si noi sa stim, e din prostie, cineva nu a facut un calcul logic si a crezut ca un roman se vaccineaza de opt ori? Nu ma provocati mai mult, ca suntem in Saptamana Mare. Va aduceti aminte de izolete, de masti. Domnul Arafat nu este prietenul meu, lucrurile astea trebuie aflate. DNA a spus ca sunt 82 de dosare in curs, le asteptam. Dupa aia a venit episodul testelor pentru elevi.

De ce sa acuzam oameni aiurea? Sa intre institutiile statului ca sa aflam ce s-a intamplat si care e suma exacta. Dar sa ai impertinenta sa il acuzi pe Rafila… Omul si-a dat seama de la inceput de ce a gasit acolo si a facut cat a putut, a vandut in valoare de 43 de milioane de euro.”, a mai spus Ciolacu.

Preşedintele PSD a tranşat şi disputa dintre Alexandru Rafila şi Raed Arafat cu privire la cine ar trebui să stabilească strategia naţională pe sănătate.

„Eu am spus-o si o spun in continuare: domnul Arafat a facut performanta la ISU, unde a pus pe picioare un sistem recunoscut si la nivel european. Politica de sanatate o face Ministerul Sanatatii. Pentru mine e clar, ISU nu poate sa treaca la Ministerul Sanatatii, e o institutie militarizata. Restul, eu nefiind de specialitate, imi doresc o eficienta mai mare la primiri urgente, cum vor toti romanii. Trebuie umblat la eficienta actului medical.”, crede Ciolacu.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button