Distribuți acest articol

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, acuză jaf din banii publici la ministerul pe care îl conduce, însă acest minister a fost până acum câteva săptâmâni în subordinea colegilor de guvernare de la PNL.

Centrul Național de Învățământ Turistic (CNIT), o companie de stat din subordinea Ministerului Economiei, toacă lunar sume impresionanate de bani, unde salariul mediu este de 19.500 lei pe lună. CNIT este doar o instituție înființată pentru cadrele de partid ale fostului USL, PNL și PSD.

Prin această companie persoane dubioase cu salarii impresionante au spoliat bugetul statului timp de 8 ani. Problema este că acești bani se întorceau la partid.

Cristian Petrescu, director general al CNIT, spune că declaraţiile lui Năsui sunt dezinformări demne de Radio Erevan.

”Povestea postată de Claudiu Năsui, actualul ministru al Economiei, legată de Centrul Naţional de Învăţământ Turistic (CNIT), preluată de presă în ultimele 2 zile, merită să fie demontată, pentru că este fix ca la Radio Erevan.

Potrivit site-ului propriu, CNIT este condusă de un director general (Cristian Petrescu), un director general adjunct (Florentin Cotorobai) și un director economic (Alina Gabriela Stăiculescu).

Florentin Cotorobai este din Constanța, fost barman în Piața Ovidius ajuns consilier în aparatul de stat odată ce portofoliul Turismului a fost condus și de politicieni constănțeni.

Cotorobai are 45 de ani și lucrează în conducerea de stat a turismului românesc din ianuarie 2017, interval în care a ajuns și în Consiliul de Administrație al Mamaia SA. În CV-ul de pe site-ul CNIT constănțeanul Cotorobai arată la capitolul experiență profesională vânzarea de vinuri, mezeluri și bere ca distribuitor zonal, în timp ce la studii a trecut Dreptul terminat la universitatea particulară Hyperion din București, în 1999.

Florentin Cotorobai are o situația materială mai degrabă precară, însă asta nu l-a împiedicat să sponsorizeze Partidul Pro România cu o sumă uriașă, de 400.000 de lei. Un pariu pe care l-a pierdut însă, întrucât formațiunea nu a mai intrat în Parlament, iar acum Cotorobai nu mai are cum să obțină funcții la stat prin care să recupereze banii și să-i înapoieze de unde i-a împrumutat.

Cheltuielile de personal per individ format la Centrul Național de Învățământ Turistic (CNIT), în 2019 suma a fost de 155.570 lei per individ.

Aceste salarii uriașe au fost încasate de activul de partid al PNL, PRO-România, PMP și PSD, dar nu și de cei de la USR. Ministrul Economiei de la USR, Claudiu Năsui, vine cu acuzații și trimite Corpul de Control de la minister să verifice această companie subordonată pentru că banii încasați din salarii ajung la PNL și ei nu beneficiază de nimic. Lupta pentru ciolan devine din ce în ce mai acerbă chiar în interiorul coaliției de guvernare.


Distribuți acest articol