Politică

Ursula von der Leyen vrea un nou mandat de Președinte al Comisiei Europene – Iohannis și Ciucă au felicitat-o deja

Preşedinta Comisiei Europene, germanca Ursula von der Leyen, în vârstă de 65 de ani, a anunţat că va candida la un nou mandat.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, că salută decizia Uniunii Creştin Democrate (CDU, centru-dreapta) de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de Preşedinte al Comisiei Europene.

Iată ce a spus acesta: ”Salut decizia CDU de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de Preşedinte al Comisiei Europene. Sunt încrezător în dorinţa sa de a consolida unitatea şi obiectivele strategice ale Uniunii Europene şi de a lucra pentru soluţii concrete pentru toate Statele Membre şi cetăţenii europeni”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, afirmă că salută anunţul făcut de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de a candida pentru un nou mandat, din partea PPE şi îi urează mult succes, el precizând că în toţi aceşti ani, actuala preşedintă a demonstrat că poate gestiona crize complicate şi că poate găsi soluţiile cele mai bune pentru toate statele membre UE.

Președintele Comisiei este numit la discreția liderilor UE după luarea în considerare a rezultatelor alegerilor europene, ceea ce înseamnă că partidul care ajunge în frunte se bucură de privilegiul nescris de a controla executivul. Socialiștii și liberalii împart de obicei locurile de muncă de top rămase între ei.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button