Economie

Urmează noi măriri de taxe și accize – Guvernul a decis majorarea în două etape a accizelor la carburanți

Nicolae Ciucă și PNL au trădat votanții de dreapta prin asocierea cu PSD. Creșterea accizei de carburanți de la 1 iulie, stabilită anul trecut de Guvern, se va reflecta imediat în prețurile de la pompă, a precizat Radu Căprău, director de rafinare și marketing în cadrul OMV Petrom, cea mai mare companie de pe această piață.

„Politica de prețuri pe care am practicat-o întotdeauna este să ținem cont de cotațiile, accizele și costurile operaționale.

În ceea ce privește acciza, întotdeauna vedem imediat în preț modificările de acciză”, a spus Căprău, într-o conferință de presă, întrebat dacă OMV Petrom va implementa într-o singură tranșă sau treptat creșterea accizei.

Potrivit calculelor, un litru de carburant la pompă va fi mai scump cu aproximativ 40 de bani începând cu 1 iulie, ora 0:00, față de ziua de 30 iunie, în funcție de rețeaua de benzinării, dar și de fiecare sortiment în parte.

Mai exact, benzina se va scumpi cu 43 bani pe litru, iar motorina cu 39 bani/litru.

Anul trecut, Guvernul a decis majorarea în două etape a accizelor la carburanți, la 1 ianuarie și 1 iulie.

La 1 ianuarie, benzina s-a scumpit cu 29 de bani pe litru, iar motorina cu 26 de bani pe litru.

Aceasta după ce acciza la benzină a crescut la 2.019 lei/1.000 litri, de la 1.776,30 lei/1.000 litri în 2023, iar la motorină la 1.850 lei/mia de litri, de la 1.632,81 lei pe mia de litri.

De la 1 iulie, acciza la benzină va crește la 2.382,84 lei/1.000 litri, iar cea la motorină va fi de 2.183,85 lei/1.000 litri.

OMV Petrom este liderul pieței de carburanți din România și operează o rețea de 780 de benzinării, sub brandurile OMV și Petrom.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button