ActualitateMagazin

Unitatea de Primire a Urgențelor din Oradea, cea mai modernă din ţară! Pacienţii vor fi trataţi în boxe individuale, cu aparatură modernă şi în condiţii europene (FOTO / VIDEO)

Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean Oradea are casă nouă! De săptămâna viitoare, pacienţii care vor ajunge aici vor fi trataţi în condiţii moderne, similare celor văzute în filmele de profil. Pacienţii vor fi trataţi în boxe individuale, fără să mai fie nevoiţi să se plimbe prin spital pentru analize şi investigaţii. Unitatea este cea mai modernă din ţară şi are dotări inteligente, precum un dulap cu medicamente care ştie mereu ce conţine sau un roboţel care dezinfectează aerul, inactivând toţi viruşii.

Ca foile de ceapă

UPU Oradea a fost prezentată jurnaliştilor orădeni luni, la un eveniment la care trebuia să participe şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Acesta şi-a anulat vizita, însă, din cauza tragediei de la Piatra Neamţ.

„Aşa cum ştiţi, una din priorităţile importante ale administraţiei publice locale din Oradea este sănătatea, aşa cum se vede prin investiţiile pe care le avem în domeniul medical. Suntem aici pentru a vă prezenta ultima investiţie făcută: extinderea şi modernizarea corpului UPU, în urma unui parteneriat între Primăria Municipiului Oradea, Spitalul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii”, a declarat primarul Florin Birta.

După o investiţie de circa 32 milioane de lei, Urgenţele au acum un corp lipit de clădirea Spitalului Judeţean. „Ne-am concentrat nu atât să fie un UPU mare, ci funcţional. Este structurat pe principiul foilor de ceapă, pacientul fiind în mijloc, cu toate resursele necesare, materiale umane pentru investigaţii, explorări, concentrate în jurul lui”, a declarat dr. Hadrian Borcea, coordonatorul UPU.

Cu sală de decontaminare chimică

Cu o capacitate de 56 de paturi, UPU Oradea va trata pacienţii cu afecţiuni grave în boxe individuale, închise, care asigură şi intimitatea necesară bolnavului.

„O noutate este faptul că fiecare pacient este separat de toţi ceilalţi.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button