Actualitate

Un primar din Ilfov refuză să elibereze documente până nu i se votează „viceprimarul”

Un primar din județul Ilfov, mai exact din Tunari, refuză nejustificat să elibereze documente către cetățenii comunei. Acesta are și un îndemn pentru cei care așteaptă acte de la primărie: să facă presiuni asupra consilierilor locali din celelalte partide ca să îi voteze lui „viceprimarul”.

Numele acestuia este Cristian Niculae, dar în comună i se spune „primarul de Ialomița” datorită faptului că anul trecut a câștigat alegerile locale după ce peste 1 000 de flotanți, majoritatea din Ialomița, i-au asigurat succesul. A și existat un scandal în ziua votării datorită cozilor impresionante formate în Tunari. În acest sens un dosar penal de cercetare pentru constituirea unui grup infracțional organizat și fraudă electorală este deschis și se fac cercetări.

Șantajul asupra cetățenilor a funcționat până de curând, când informația a devenit una de circulație locală sau chiar județeană și organele statului responsabile au fost sesizate.

————————————————————————————————

————————————————————————————————

În urma desfășurării alegerilor locale votanții din Ialomița probabil nu a fost suficient remunerați ca să voteze și alianța PSD-ALDE(între timp ALDE a dispărut) și așa s-a ajuns în situația în care PNL și USR deține majoritatea consilierilor din consiliul local.

Viceprimarul unei comune nu se numește de către primar, el se alege din rândul consilierilor locali. Mare a fost surpriza lui Cristian Niculae când a aflat acest lucru și s-a văzut în situația în care nu mai poate să onoreze împărțeala posturilor din primărie și instituțiile subordonate, aflate în conducerea Consiliului Local Tunari și nu a primarului.

„A făcut din primărie o agenție imobiliară. Parcă suntem la bar: samsarii imobiliari, printre care și fratele primarului, stau toată ziua și consumă cafele prin primărie, deși nu au nici o calitate, pretextând să rezolvă ei problema. Nu știu dacă este normal ca cineva să ceară bani ca să intermedieze un teren sau o proprietate sub presiunea că există influență asupra primarului. Cred că este și ceva ilegal în această situație” a declarat N.P. sub protecția anonimatului.

Zeci de cetățeni așteaptă și de patru luni eliberarea de documente de la primărie, fiind invocate tot felul de pretexte sau, în majoritatea cazurilor, nici un pretext.

În schimb primesc îndemnuri de la cei „bine intenționați” ca să meargă să vorbească cu primarul și „să lase și ei ceva” că poate se rezolvă, nu de alta, dar și voturile aduse din Ialomița trebuie recuperate financiar, iar acest lucru se poate face prin două moduri: plăți direct de la cei interesați sau abonarea la bugetul public.

Back to top button