Distribuți acest articol

Vineri, 18 decembrie, în jurul prânzului, s-a anunțat printr-un apel unic de urgență 112 că un incendiu a izbucnit la o locuință din satul Țărculești, comuna prahoveană Gornet Cricov.

            Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, incendiul a izbucnit într-o cameră a casei pe o suprafață de aproximativ 10 mp. Un bărbat de 65 de ani, a suferit arsuri în zona feței. Bărbatul a fost transportat de un echipaj SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

            Momentan nu se cunosc cauzele care au dus la izbucnirea incendiului, însă în această perioadă se înregistrează din ce în ce mai multe apeluri la numărul unic de urgențe, cu privire la astfel de evenimente. În seara de 14 decembrie, pompierii prahoveni au intervenit pentru a stinge un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din comuna Scorteni. Flăcările s-au întins pe o suprafață de aproximativ 150 mp, cu posibilități de extindere la locuință. La fața locului s-au deplasat două echipaje de stingere a focului și unul de prim ajutor. Din fericire, incendiul a fost lichidat fără a face victime și fără să se extindă la locuințe. Cauza principala a producerii incidentului a fost o afumătoare.

De asemenea, pe 16 decembrie, în jurul orei 17:30, trei locuințe din Prahova au ars din cauza unei afumători improvizate și a unei sobe.

            Potrivit ISU Prahova, un incendiu violent a cuprins cu repeziciune o locuință, anexele și o magazie după ce proprietara a încercat să aprindă soba folosind combustibil. Nefericitul eveniment a avut loc în satul Băltița, din comuna prahoveană Mănești. La sosirea celor patru autospeciale de stingere, arderea era generalizată, flăcările manifestându-se pe o suprafață de aproximativ 250 mp.

            În aceeași zi, pompierii au intervenit la Băicoi, unde o afumătoare improvizată a adus un necaz unor familii din localitate. Patru echipaje de stingere au fost mobilizate de urgență, miercuri, în jurul orei 15:51, după ce a izbucnit un incendiu care a cuprins rapid două locuințe și o anexă gospodărească. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent, cuprinzând o suprafață de aproximativ 320 mp, cu pericol de propagare.

            Pompierii militari au reușit să localizeze flăcările în timp util, reușind să salveze o locuință aflată în apropiere.

incendiu case Baicoi, Prahova

Sursă text: ziarulincomod.ro, www.prahova-news.ro

Sursă foto: ISU PH


Distribuți acest articol