ActualitateȘtiri

Un medic imunolog cere eliminarea obligativității purtării măștii în aer liber: Este o cerere bazată pe date științifice

Un imunolog român cere renunțarea la obligativitatea purtării măștii în aer liber. Radu Ciornei crede că măsură este perfect justificată pentru județul Suceava.

„Dacă am fost primii în carantină dintre județe, cred că acum ar trebui ca Suceava să fie primul județ în care se ridică o interdicție majoră. Cer ca în județul Suceava să nu mai fie obligatorie purtarea măștii în aer liber. Este o cerere bazată pe date științifice. Ne datorați asta, domnilor din comitetul Tehnico-Științific! Dacă aveți îndoieli, contactați-mă! 

Suceava a fost carantinată, Suceava a fost închisă prima. Acum, Suceava merită să se bucure de aceeași judecată din partea celor care au băgat-o în carantină! Toate cifrele de infectare nu mai justifică purtarea măștii în aer liber în Suceava”, a transmis medicul pe pagina sa de Facebook. 

Suceava se află în scenariul galben, cu o rată de infectare de 2,90. În Capitală, rata de incidență este de 6,91, în Cluj 6,81, iar în Cluj, de 6,52.

Medicul Adrian Marinescu crede că la nivel național, se va renunța la purtatul măștii abia din toamnă, în cel mai pozitiv scenariu.

„Pentru 2021 este posibil ca din toamnă, în unele locuri – de exemplu spații deschise, să se renunțe la ea. Dar nu va dispărea cu totul în acest an”, a declarat Adrian Marinescu. 

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button