Economie

Un economist român cu studii în Elveția: „Dacă nu câștigi cel puțin 1.500 de euro net ești principalul vinovat de acest lucru”

Un cunoscut economist român cu studii în Elveția a stârnit o adevărată furtună afirmând că, în acest moment, oricine nu reușește să câștige cel puțin 1.500 de euro net este principalul vinovat de acest lucru.

Andrei Caramitru este un economist român de top, recunoscut pentru optimismul cu care privește economia României, spre deosebire de alți colegi. Caramitru consideră că din punct de vedere economic România traversează cea mai fastă perioadă din existența ei, iar românii beneficiază de oportunități la care nimeni nu ar fi putut nici măcar să viseze înainte. 

Dacă tu câștigi mai puțin de 1.500 de euro net – adică mai puțin decât media veniturilor din București, mai puțin decât un șofer uber, mai puțin decât chelnerul de la bistroul meu din colț sau mai puțin decât o filipineză care face curat în oraș la familii – scuze, dar ai probleme…”, și-a început el postarea.

„Evoluează. Nu te complace în sărăcie!”

În continuare, el a oferit câteva posibile soluții și le-a recomandat românilor să nu se complacă în sărăcie.

„Nu știu. Există cursuri online de electrician sau sudor. Există joburi – plin de joburi. Evoluează. Nu te complace în sărăcie.  Nu e vina nimănui că nu o duci bine – totul e pur și simplu doar responsabilitatea ta. Atât. Succesul tău sau eșecul tău. Al tău. Atât”, a fost postarea lui Caramitru.

„Ai acces oriunde, fix ca un vestic”

A revenit apoi cu o postare pe aceeași temă și a dezvoltat mai mult subiectul. 

„Un om oarecare din România are – acum – cele mai mari oportunități pe care le-a avut cineva de la noi vreodată în istorie: poți studia, lucra și circula oriunde în Europa. Ai acces oriunde, fix ca un vestic. Ba mai mult – poți merge oriunde pe glob în afara UE, fără viză sau cu o procedură extrem de simplă să iei viza. Îți poți face o firmă imediat și cu cost mic de tot, care poate activa imediat oriunde în UE. Îți poți face reclamă în toată lumea ușor, folosind internetul”, și-a început el a doua postare.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button