ActualitateȘtiri

Un deputat USR+ îl contrazice pe Voiculescu: Trebuie să se renunțe la măsura purtării măștii în aer liber! Riscul de infectare este foarte mic

Deputatul USR PLUS, Radu Ciornei, de profesie medic-cercetător în microbiologie, imunologie și genetică moleculară spune că trebuie să se renunțe la măsura purtării măștii în spațiul public deoarece riscul de a ne infecta în aer liber este foarte mic. Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a insistat pe impunerea măsurilor draconice și nu putem uita de masca de protecție la ora de sport sau mărțișoare doar cu mânuși de protecție, fiind în totală contradicție cu indicațiile doctorului Ciornei.

„Cred că această explozie, încă nu este o explozie, este o creștere a numărului de cazuri, pentru că nu am ajuns încă la cel mai mare număr de cazuri pe care l-am avut din punct de vedere istoric, este din cauza faptului că am redeschis școlile.

Părerea mea este că trebuie să ne punem masca pe stradă doar în momentul în care distanțarea socială nu mai este posibilă. De exemplu, suntem la o coadă în aer liber, ne cumpărăm pâine sau covrigi sau la o trecere de pietoni și vedem că în jurul nostru nu este 1 metru sau 1 metru și jumătate între persoanele de acolo. Atunci trebuie să scoatem masca din buzunar și să ne-o punem pe față. Însă, în restul situațiilor, când mergem pe stradă de unii singuri, la o distanță suficientă, repet, începând de când temperatura va ajunge la 20 de grade, nu cred că este necesară purtarea măștii”, a spus Radu Ciornei la Digi 24.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button