Distribuți acest articol

Vicepremierul Kelemen Hunor afirmă că amendamentele depuse în Parlament privind ridicarea obligativităţii purtării măştii nu vor fi acceptate de Guwernul Cîțu. Liderul maghiar dă asigurări că astfel de amendamente vor fi respinse.

Kelemen Hunor a afirmat că în mod “categoric” amendamentele celor care pledează în Parlament pentru ridicarea obligaţiei privind purtarea măştii de protecţie sanitară nu pot fi votate, având în vedere beneficiile demonstrate ale acestei măsuri. 

 “Vor fi respinse. Vor fi respinse, fiindcă nu pot fi votate. Şi este iarăşi o greşeală, un populism, nici nu ştiu dacă este populism, este iresponsabilitate. Când peste tot în lume se vede ce se întâmplă în această pandemie, când se văd efectele, consecinţele purtării măştilor şi aceste restricţii au demonstrat că acolo unde au fost respectate sugestiile sau regulile impuse de autorităţi lucrurile stau mult mai bine decât în alte părţi. Deci nu se pune problema. Aceste amendamente trebuie respinse, nu putem să ne jucăm nici cu viaţa semenilor, nici cu regulile impuse de specialişti, nu de politicieni. Politicienii sunt să-şi asume deciziile luate, dar aceste decizii au fost propuse de specialişti, ei ştiu mult mai bine decât orice om politic ce e de făcut într-o astfel de situaţie, deci vom respinge, vom vota categoric împotrivă”, a declarat Kelemen Hunor, marţi seară, la Realitatea Plus.


Distribuți acest articol