ActualitateȘtiri

Turismul se mută în AFRICA. Vacanțe doar prin Kenya, Zanzibar, Tanzania, Africa de Sud

În toată nebunia globală privind pandemia de coronavirus continentul african a înțeles foarte bine că aceasta poate fi cheia sa spre o viață mai bună, respectiv prin atragerea turiștilor din toată lumea.

Țările africane nu sunt foarte afectate de noua tulpină de coronavirus din cauza climei aride, iar oamenii de afaceri au văzut în asta o oportunitate. Atât agențiile de turism, cât și companiile aeronautice, au început să lanseze oferte avantajoase și curse de avion către țările exotice din Africa.

Oamenii de afaceri mai excentrici și-au mutat cu totul afacerile în țări ca Africa de Sud, Tanzania, Kenya sau celebra insulă Zanzibar.

Compania națională Tarom a lansat de asemenea curse spre aceste destinații exotice având în vedere că țările europene au impus măsuri draconice și restricții care descurajează orice turist să le viziteze.

Aterizarea aeronavei TAROM cu 116 pasageri la bord în Mombasa a fost subiect de Breaking News în Kenya, presa prezentând sosirea turiştilor români drept un semnal pentru redeschiderea turismului.

”Aterizarea aeronavei TAROM în Mombasa a fost subiect de Breaking News în Kenya, zborul Bucureşti – Mombasa fiind primul zbor charter care a fost organizat odată cu redeschiderea turismului în ţara din estul Africii”, anunţă compania.

Preşedinta Autorităţii pentru Turism din Kenya Betty Radier a declarat că acest zbor aduce o rază de speranţă pentru această industrie afectată de pandemia de COVID-19, conform publicaţiei locale The Star, care menţionează că la bordul aeronavei s-au aflat 116 pasageri care vor explora diverse detinaţii.

De asemenea, ea a subliniat că Europa de Est este o piaţă cheie pe care Kenya mizează pentru revitalizarea turismului. Betty Radier a afirmat că Europa de Est are un mare potenţial de turişti şi ca urmare a relaţiilor politice şi social-economice dintre Kenya şi statele din regiune.
Zborul Tarom este primul dintr-o serie de nouă astfel de curse, care se vor derula până în luna august.

Back to top button