Distribuți acest articol

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat luni, la B1 TV, că banii s-au dus în buzunarele unora iar recalcularea pensiilor se va face într-un an și jumătate. Pensionarii așteptau anul acesta o mărire de 40%, dar cum doamna ministru că vor crește mai la anu`, se pare că promisiunile din campanie au fost doar minciuni.

Pensiile aș vrea să le scoatem din sfera politică. Majorarea de 40 la sută nu a fost pregătită și dorită la modul real. România nu și-ar putea permite acest efort bugetar. Era necesară o etapă de pregătire. Etapa aceasta a fost angajată prin lege în iunie 2019, când era PSD la guvernare, și nu s-a făcut nimic. Recalcularea pensiilor nu s-a întâmplat. Subiectul a fost reluat în perioada campaniilor electorale.

————————————————————

————————————————————

Anul acesta planul este următorul: începem procesul de reclaculare a pensiilor. Pe o nouă lege a pensiilor, pentru care voi da un ordin zilele următoare, sper ca într-un an și jumătate să rezolvăm să facem acest lucru. Vorbim de aproape 5 milioane de dosare de pensii. Îmi trebuie 1.000 de persoane care să lucreze în casele de pensii pentru perioadă determinată“, spune Raluca Turcan.

În România s-au cheltuit bani enormi pe reconversie profesională, iar banii s-au dus în buzunarele unora. O să fac o evaluare și o să vin cu date. Cursurie ar fi trebuit să ajute oamenii. Dacă întrebați un om de afaceri cu ce se confruntă, îți va spune, lipsa forței de muncă și birocrația”, a spus Raluca Turcan.


Distribuți acest articol