ActualitateRecomandarea redacției

Taxă de protecție. Am cumpărat sistemul Patriot, dar amenințarea vine din interior: politicienii români

România a cumpărat sistemul de rachete sol-aer pentru a se putea proteja mai bine împotriva cuiva. Și Gadafi a cumpărat avioane și alte sisteme militare de la Francezi și în 12 ore fuseseră anihilate și nu le-a putut folosi nici măcar câteva ore la capacitate maximă.

Sistemele acestea nu au vreo performanța deosebită ce ar putea bloca atacul unui stat mare asupra ta.

Sperăm că nu se gândește careva că un sistem de rachete Patriot vechi de jumătate de secol va speria cumva Rusia.

Ce oferă însă acest sistem? Protecția celei mai puternice armate din lume. Nu sistemul ne protejează ci taxa de protecție plătită. E un fel de autostradă invizibilă Bechetel, dar care produce efecte, dar nu cele vizibile sau declarate.

„Mai bine de un secol SUA și România au stabilit o prietenie marcată de loialitate, dar și pentru dezvoltarea celor două națiuni. Nu celebrăm doar livrarea unui simplu echipament militar. Suntem martorii unei noi ere în care România se poate apară pe sine și NATO de amenințări. Prin premierul Ludovic Orban și ministrul Apărării Nicolae Ciucă suntem martorii dezvoltării în sectorul militar defensiv. Renașterea economică a României e vibrantă și într-o evoluție bună. România își consolidează rolul în ceea ce privește securitatea la Marea Neagră”, a afirmat ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman.

Dar rachetele nu rezolvă principala amenințare ce există și se exercită chiar acum asupra națiunii române și a statului român: clasa politică din România.

Nu bombele produc victime la noi ci prostia, incompetența, trădarea și corupția. Toate aceste caracteristici se găsesc din plin la noi.

Ori SUA nu ne-a ajutat deloc cu această problemă, ba pare că se și bucură de privilegiile unei clase politice corupte vânzându-ne sisteme de apărare vechi de 50 de ani.

Nu știm exact de care cooperare vorbim în ultima 100 de ani căci din ce cunoaștem noi în al doilea război mondial am fost în tabere opuse, iar atunci când noi am dorit aceeași tabără ne-au lăsat pradă Rusiei, așa cum au abandonat și jumătate din Europa. Au făcut acest lucru pentru că așa au vrut, deoarece cu bomba atomică în traistă putea impune către URSS orice condiții își doreau.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button