Distribuți acest articol

Clotilde Armand nu are experineță în a gestiona o primărie, sunt spusele judecătorilor atunci când au suspendat executarea hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 prin care s-a adoptat reorganizarea unor structuri din subordinea CL, propusă de primarul Clotilde Armand.

Judecătorii au publicat motivarea deciziei de pe 30 martie, iar argumentele acestora arată haosul general de primarul Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1.

Instanța apreciază că “există o îndoială puternică și evidentă asupra prezumției de legalitate pe care se fundamentează actul administrativ ce face obiectul cauzei”.

Judecătorii arată că “organul emitent se contrazice în cuprinsul hotărârii respective de o astfel de manieră încât nu se poate înțelege care sunt măsurile dispuse, cu claritate, când încetează, ce anume se abrogă și începând de când, constituie un temei justificat, în sensul legii, pentru suspendarea acestuia”.

Tribunalul Bucureşti explică şi faptul că actul administrativ suspendat ignoră aspecte esenţiale, fapt care ar putea duce la un blocaj total.

“În ce privește instituțiile vizate de hotărâre, prin maniera neclară de redactare a acesteia, prin nerezolvarea expresă a situației personalului și prin lipsa unei coerente de reglementare raportat la desființarea lor, le pune în situația imposibilității de funcționare și a imposibilității cunoașterii atribuțiilor proprii. (…) Instanța apreciază că executarea abruptă a unei astfel de hotărâri este de natură să perturbe grav activitatea instiutiilor vizate de desființare, să prejudicieze sever reclamanții și chiar să creeze disfuncționalități activității pârâtei”, se arată în motivare.

Proiectul de buget al Sectorului 1 pe anul 2021, propus de primarul Clotilde Armand, a fost respins în şedinţa Consiliului Local de luni.


Distribuți acest articol