Politică

Totul pentru Ucraina, susține Cătălin Drulă: „Este datoria noastră să sprijinim Ucraina cu tot ce ne stă în putinţă”

Liderul USR Cătălin Drulă afirmă, vineri, la un an de la declanşarea războiului în Ucraina, că este datoria noastră să sprijinim Ucraina cu tot ce ne stă în putinţă şi să ne asigurăm că dictatorii nu-şi au locul pe continentul nostru.

Vecinii noştri luptă eroic pentru ţara lor, dar în acelaşi timp luptă pentru viitorul Europei, mai spune liderul USR în mesaj.

”Trecuseră doar patru zile de la comemorarea a opt ani de la cea mai sângeroasă zi din Revoluţia Demnităţii din Ucraina, când primele rachete ruseşti au lovit ţara vecină. În 2014, în acea zi de 20 februarie, aproape 100 de oameni au fost ucişi de regimul prorus al lui Viktor Ianukovici. ”Celeştii 100” (aşa cum ne aducem aminte de ei) îşi dăduseră viaţa pentru ca Ucraina să aleagă un parcurs european şi să se distanţeze de regimul lui Vladimir Putin şi de influenţa Rusiei. Iar pe 24 februarie 2022, teroristul-şef de la Kremlin ordona război împotriva fraţilor noştri ucraineni pentru simplul motiv că aceştia şi-au dorit libertate şi dreptul de a-şi decide singuri viitorul într-o ţară independentă. Îmi aduc aminte de acea zi ca şi cum a fost ieri. Eram la Aeroportul Otopeni şi decolam spre Iaşi. Putin nu îşi ţinuse încă discursul scelerat, iar la aterizare telefonul a explodat cu mesaje şi ştiri. Rusia invada Ucraina cu atacuri aeriene şi o ofensivă terestră masivă”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Liderul USR arată că, ”la fel ca în Euromaidan, în 2014, ucrainenii ne-au arătat pe parcursul acestui an ce înseamnă preţul libertăţii”.

”Zeci de mii de morţi, dintre care peste 8.000 de civili. Opt milioane de oameni strămutaţi intern şi alte opt milioane de refugiaţi. Astăzi şi în fiecare zi până când Rusia va fi înfrântă, vă rog să vă uitaţi către Ucraina şi să înţelegeţi că libertatea este un ideal de care noi ne bucurăm încă şi pentru care alţii se luptă cu preţul vieţii”, a scris Drulă.

”Este datoria noastră să sprijinim Ucraina cu tot ce ne stă în putinţă şi să ne asigurăm că dictatorii nu-şi au locul pe continentul nostru. Vecinii noştri luptă eroic pentru ţara lor, dar în acelaşi timp luptă pentru viitorul Europei. Slava Ukraini! Heroiam Slava!”, mai afirmă preşedintele USR.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button