Distribuți acest articol

Polițiștii de frontieră din Timiș au reușit prinderea în flagrant a trei călăuze în timp ce transportau migranți.  O patrulă a oprit pentru verificări, între localităţile Jamu Mare şi Lăţunaş, un microbuz înmatriculat în România, condus de un cetăţean român.

Autovehiculul era însoţit de un BMW, in care se aflau două persoane şi care a demarat în trombă la vederea echipajului poliţiei de frontieră, fiind oprit ulterior. În microbuz au fost descoperiţi doisprezece bărbaţi, stabilindu-se că pasagerii sunt cetăţeni din Turcia şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 19 şi 60 de ani. Îm celălalt autoturism oprit, în care se mai aflau alţi doi cetăţeni români, avea rol de antemergător.

Românii intenţionau să îi ajute pe cei doisprezece cetăţeni străini, în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranti pentru şoferul maşinii în care se aflau migranţii, respectiv complicitate la trafic de migranţi pentru ceilalţi doi cetăţeni români şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei doisprezece cetăţeni turci şi afgani.

Sursa: PressAlert


Distribuți acest articol