Distribuți acest articol

Mă uit la ce informații se oferă în spațiul public de foști parlamentari AUR(de fapt nu au fost niciodată integrați în grup), câte minciuni pot debita și cu câtă siguranță în vorbire și mă cutremur, dar nu sunt deloc surprins.”, afirmă deputatul AUR, Silviu Titus Păunescu în urma informațiilor voalate aruncate în piață de Diana Șoșoacă.

Titus Păunescu susține că ”nici un conducător al AUR nu a solicitat bani”.

„În prima ședință după ce am câștigat alegerile am stat împreună la câteva ședințe de organizare. Conducerea AUR formată din Claudiu Târziu și George Simion s-a dovedit a fi una de profesioniști și a venit în întimpinarea noastră cu recomandări. Cu toții eram parlamentari abia de câteva zile și era necesar să cunoaștem anumite informații. Așă că ni s-au pus la dispoziție date cu privire la suma forfetară și despre cum trebuie ea cheltuită. Aceeași informație a venit ulterior și dinspre parlamentul României printată oficial. Practic ni s-a spus cum se pot cheltui acele sume ca ele să fie decontate ulterior de către parlament.”, a declarat acesta pentru 4media.info.

Mai multe televiziuni și presa ostilă partidului Alianța pentru Unirea Românilor au prezentat informații false despre un hotel din Tunari cum că ar aparține unui membru AUR unde parlamentarii ar fi obligați să locuiască.

Legat de povestea cu cazarea este iar o altă prostie deoarece conducerea partidului a recomandat să stăm împreună, dar a precizat în clar că nu este o obligație. De altfel majoritatea parlamentarilor nu au ales această opțiune și fiecare stă unde dorește. Deci despre ce impunere discutăm din moment ce doar vreo 4-5 parlamentari au ales să facă acest lucru? Ei au dorit doar să ne ajute în primele zile și bine au făcut deoarece au arătat că sunt profesioniști și se gândesc la toate aceste aspecte. Clădirea de care se vorbește nu este a lui Marius Lulea și asta arată că cei care acuză nu s-au obosit deloc să cunoască structura partidului și oamenii din partid, adică cântă după cum aud și ei.

George Simion ne-a anunțat atunci că el își va dona 90% din salariu pentru cauze sociale și ne-a recomandat și nouă să alocăm 10% din salariu pentru acest lucru. Despre această sumă este el acuzat: că a recomandat parlamentarilor ce au la dispoziție mii de euro să direcționeze și către cazuri sociale 10%? Păi nu a cerut acești bani pentru el și am fost îndrumați ca noi să identificăm acele cazuri aflate în nevoie, deci banii nu se duceau unde ne spunea cineva ci unde stabilim noi. Da, trebuie să facem o altfel de politică.

Probabil majoritatea colegilor vor asculta de acest sfat, eu cu siguranță că o voi face. Este un gest creștinesc să ajutăm pe cei aflați în mare nevoie și de când am ajuns să criticăm pe cineva care ne îndrumă să facem bine?

Asta ca să înțeleagă fiecare român despre ce este vorba și cum unii nu vor să ajute pe alții români, vor bani și numai bani.

AUR este un partid puternic, cu lideri implicați, în care deciziile se iau prin comunicare cu cei responsabili. Democrația funcționează și dreptul aparține majorității, ori tocmai de aceea țipă unii: că nu aveau dreptul de veto, asta deși veniseră în partid doar de vreo lună.”, a declarat deputatul Silviu Titus Păunescu.


Distribuți acest articol