Distribuți acest articol

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declanșat un scandal mediatic după ce a acceptat ca în funcţia de director general al companiei de termoficare Colterm să fie numit Bogdan Nanu, condamnat în trecut pentru inginerii financiare şi scăpat „la mustaţă” de condamnare printr-o graţiere iniţiată de PSD.

Noua administrație l-a adus pe domnul Bogdan Nanu să restructureze Coltermul.
După cum declara Dominic Fritz: – “Este o persoană care se pricepe la restructurări financiare, care ne ajută foarte mult și în această perioadă. Colterm are nevoie și la nivel de conducere de un plus de profesionalism, mai ales în această perioadă dificilă”.

Ceea ce a omis domnul primar în frumoasa prezentare este că prin anul 2000, Dl. Nanu a mai “restructurat” o frima cu vreo 130 de angajați.

A restructurat-o de vreo 453.102.815 lei, astfel cum au descoperit ziariștii de la Renașterea Bănățeană, fiind ulterior condamnat penal în baza următorului text legal:

“Se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani fondatorul, administratorul, directorul, directorul executiv sau reprezentantul legal al societății, care (…) folosește, cu rea-credință, bunuri sau creditul de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care interese direct sau indirect” (Judecătoria Timișoara sentința penală nr. 3346)

Alianța USR PLUS au sloganul,”Fără penali în funcții publice”, dar se pare că la tinerii din USR PLUS este tocmai o virtute să fii penal la fel ca și la PSD și PNL.


Distribuți acest articol