Distribuți acest articol

Patru comune limitrofe Timişoarei vor reintra de în carantină pe o perioadă de 14 zile, de la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, urmare a creşterii continue a ratei de infectare cu SARS-CoV-2, după sărbători, potrivit Prefecturii Timiş.

În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, emise la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, în baza evaluării epidemiologice avizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a emis sâmbătă Ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comunele Dumbrăviţa, Ghiroda, Giroc, Moşniţa Nouă, anunţă un comunicat al Prefecturii Timiş.

Cele patru comune au mai fost în carantină în toamna anului trecut, împreună cu alte zeci de localităţi.

Rata de infectare la mia de locuitori a fost sâmbătă de 3,9 pe judeţ. Un număr de 31 de localităţi aveau depăşită această cotă, iar altele 32 se încadrau între 1,5 şi 2,9 la mia de locuitori.

Dumbrăviţa avea indicele de infectare SARS-CoV-2 de 6,70 la mia de locuitori, Ghiroda – 6,40, Giroc – 7,82, iar Moşniţa Nouă – 6,65.


Distribuți acest articol