Politică

Tensiuni în USR – Drulă riscă să fie dat jos de la șefia partidului – Membrii acuză încălcări flagrante ale democrației de partid

Tensiuni crescute se resimt în interiorul Uniunii Salvați România (USR), unde Vlad Gheorghe, unul dintre membrii marcanti ai partidului, își exprimă nemulțumirea profundă față de actuala conducere și pregătește terenul pentru o schimbare radicală la vârful formațiunii politice.

Surse interne au dezvăluit că Gheorghe, nemulțumit de direcția în care se îndreaptă partidul sub actuala conducere, pregătește un puci pentru a răsturna liderii actuali și a implementa o nouă viziune în cadrul USR. Criticile aduse de aripa lui Gheorghe vizează, în special, abordările și deciziile luate de actuala conducere, inclusiv de către Cătălin Drula, care a fost subiectul unor critici acerbe.

Vlad Gheorghe nu se oprește aici și, potrivit surselor, își anunță intenția de a candida pentru funcția de președinte al USR, urmărind să aducă un suflu nou și o direcție clară partidului. Mai mult, ambițiile sale politice se extind și la nivel național, acesta vizând și candidatura la funcția de președinte al României din partea USR.

Un document obținut de redacție arată că membri USR contestă decis deciziile conducerii care ocolește democrația de partid pentru a-și impune preferații la alegerile europarlamentare de anul viitor. Mai exact, unul dintre consilierii locali ai USR de la Primăria Sectorului 1 din București, Șerban Remus-Cătălin, contestă la Comisia Națională de Arbitraj a USR decizia Biroului Național prin care au fost aleși candidații la alegerile europarlamentare.

Amintim că lista USR la aceste alegeri se deschide cu Elena Lasconi, Dan Barna și Vlad Voiculescu. Dar acești candidați ar fi fost impuși de la vârful USR, direct de către Cătălin Drulă și nu printr-un proces transparent, în urma unei competiții interne deschisă tuturor celor care doreau să se înscrie.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button