Politică

Tensiuni în Guvern – Ciolacu amenință cu demisia din funcția de premier dacă PNL nu susține creșterile de taxe și impozite

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că dacă PNL nu va susține pachetul de măsuri fiscale și de reformă a statului își va depune mandatul de premier.

Iată ce a declarat acesta: „Dacă liberalii nu înțeleg situația și ce e în joc, eu îmi pun mandatul pe masă și mergem la alegeri. Am și eu răbdarea mea. Jocul e peste capul lui Ciolacu și al lui Ciucă, ce se joacă în acest moment regional

Liderul PSD a mai spus că e posibil să pierd niște voturi, îmi asum, voi explica și în partid. Dar acasă, când mă uit în oglindă, știu că am făcut ce e corect pentru România, țara în care crește copilul meu”.

El a explicat că ”cea mai mare provocare e să facem corecțiile fără mărirea TVA”.

Context: Premierul Marcel Ciolacu a declarat la Aleph News că România va avea un deficit de 6,2% din PIB în acest an și va pierde fondurile UE dacă nu adoptă măsuri urgente. El a amenințat că dacă PNL nu susține pachetul de reforme în administrație și de eliminare a facilităților fiscale va demisiona din funcția de premier și va încerca declanșarea alegerilor anticipate.

Șeful guvernului a anunțat că va merge la Comisia Europeană pentru a negocia  flexibilizare a deficitului bugetar.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button