Știrea Zilei

Țara tuturor posibilităților – La Costinești s-au numărat voturile de 6 ori și de fiecare dată a ieșit altcineva

Curg acuzaţiile de fraudă electorală şi nimeni nu vrea să piardă la mustaţă. În Sectorul 1, alegerile au fost câştigate de George Tuţă, insă Clotilde Armand refuză să-şi recunoască înfrângerea şi cere reluarea numărătorii voturilor.

Aceeaşi situaţie şi la Sectorul 2, unde învinsul Radu Mihaiu se plânge că voturile lui au fost trecute în procesul verbal în dreptul altor candidaţi.

Iar alegătorii din Costineşti nu mai înţeleg nimic: întâi a fost declarat câştigătorul la un vot distanţă, apoi numărătoarea a fost reluată de cinci ori. De fiecare dată a ieşit altcineva.

Noi vom merge în continuare. Şi la Biroul Electoral Municipal şi la Biroul Electoral Central şi apoi vom merge în justiţie. Nu pot să fure aceste alegeri, să bage votul cetăţenilor în alt buzunar”, a spus Ionuț Moşteanu, purtător de cuvânt USR.

„În regulă, poate că ar trebui să renumere colegii dânsului voturile până când iese domnul Mihaiu, nu? Dacă aşa e democraţia”, a fost de părere Rareș Hopincă, candidat PSD-PNL.

Scandal este şi în Vrancea, după alegerile locale

 Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, PSD-istul Nicuşor Halici, a fost suprins într-o secţie de vot în timpul numărătorii de contracandidatul său liberal.

Dragoş Ciobotaru este la 1.118 voturi distanţă de preşedintele CJ în funcţie, potrivit numărătorii parţiale. Ambii candidaţi se acuză reciproc de fraude electorale.

„Dânsul a stat cinci ore în secţie, nu ştiu ce a făcut. A declarat pe Facebook că el nu se află în secţie, probabil în încercarea de a se scoate”, a declarat Dragoș Ciobotaru, candidat PNL la șefia CJ Vrancea.

„Nu puteam să permit să mai fiu furat încă odată. M-am deplasat, pentru că am acest drept şi legal, şi constituţional, de a fi ales şi să-mi apăr votul dat de vrânceni”, a replicat Nicuşor Halici, preşedintele CJ Vrancea.

În Costineşti votul a fost cu adevărat la mustaţă

La prima numărătoare, actualul primar, social-democratul Dorin Jeanu, îl întrecuse cu un singur vot pe Gheorghe Mechenici, candidatul PNL. Acesta s-a grăbit să ceară o nouă verificare.

„Dacă ieri, de dimineaţă, pierdusem la un vot, astăzi, de dimineaţă, după renumărare, am câştigat la două voturi”, a spus Gheorghe Mechenici, candidat PNL la primăria Costineşti.

Epopeea a continuat.

„Se renumără voturile pentru că avem o situaţie tare ciudată. Procesele verbale iniţale nu corespund cu cele din BEC”, a spus Dumitru Jeanu, primar Costineşti.

Cinci numărători s-au făcut până acum la Costineşti. În cazul în care la finalul numărătorii de astăzi vor contesta din nou alegerile, cei doi pretendenţi la fotoliul de primar din Costineşti îşi vor disputa funcţia în instanţă.

„Chiar dacă au fost câteva incidente, alegerile s-au desfăşurat bine, iar rezultatele vorbesc de la sine”, a fost de părere Klaus Iohannis, preşedintele României.

O situaţie aparte a apărut la Cheţani, în Mureş, unde candidaţii la primărie sunt la egalitate – câte 431 de voturi fiecare. Cei doi vor intra peste două săptămâni în turul 2.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button