Distribuți acest articol

Tanczos Barna candidat desemnat pentru ministerul Mediului din partea UDMR afirmă pe pagina sa de facebook că luptă:,, – Pentru țară, pentru Ținutul Secuiesc!”

Tanczos Barna va ocupa funția de ministru al Mediului  deși afirma în anul 2015 că România are peste 10.000 de urși și cerea reducerea populației acestora la 6.000 de exemplare. Politicianul UDMR susținea că țara noastră „nu se poate transforma în grădina zoologică a Europei”.

Udemeristul a fost anchetat de DNA în calitate de suspect, fiind urmărit pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un folos necuvenit în formă continuată (două acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (două acte materiale), faptele fiind comise în perioada când acesta era preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS).

Potrivit anchetatorilor, la data de 19 iunie 2006, Tanczos Barna, cu complicitatea unor persoane, a semnat adresa nr. 53690/2006, prin care informa Subcomisia de Fond Funciar a Sectorului 1 cu privire la faptul că, în urma măsurătorilor efectuate la SCDP Băneasa – locaţia Bucureşti, a rezultat o suprafaţă totală de 60,44 hectare de teren, din care 45,77 hectare sunt disponibile în vederea retrocedării. Tanczos a semnat, susţine DNA, fără să fi solicitat avizul sau opinia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice sau SCDP Băneasa, singurele instituţii în măsură să stabilească suprafeţele de teren ce sunt indispensabile cercetării, conform prevederilor HG 1832/2005.

Ulterior, mai precis la 19 decembrie 2006, Tanczos a încheiat, fără a verifica legalitatea documentaţiei depuse, conform prevederilor legale, un protocol de predare-preluare a terenurilor cu destinaţie agricolă din locaţia Bucureşti, prin care preda suprafaţa de 2,8 hectare către Subcomisia de Fond Funciar a Sectorului 1, arată DNA.

“În cuprinsul protocolului, în mod neadevărat, se arată că suprafaţa predată se găseşte în domeniul privat al statului, deşi în realitate se afla în domeniul public, precum şi că nu se impunea acordarea de despăgubiri, neexistând nici un prejudiciu produs Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa, cu toate că pe suprafeţele respective se aflau plantaţii pomicole destinate strict cercetării. În urma acestor demersuri făcute cu încălcarea prevederilor legale, de către Tanczos Barna, în calitate de preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului, a fost emis, de către Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor a Municipiului Bucureşti, un titlu de proprietate pe numele unei persoane ce nu a făcut dovada vechiului amplasament pe suprafeţele de teren exploatate de Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa”, se mai precizează într-un comunicat DNA.

În acest dosar mai multe persoane au fost condamnate la ani grei de închisoare. Un personaj ca Tanczos Barna ne arată cât de coruptă este clasa politică actuală și disprețul aleșilor UDMR la adresa românilor.


Distribuți acest articol