ActualitatePolitică

Sumele fabuloase ale tăierilor anuale de păduri românești: 6 miliarde de euro. AUR a propus interzicerea pe 10 ani, dar au respins

Aproximativ 6 miliarde de euro reprezintă cifra de afaceri ale companiilor care sunt implicate în industria lemnului.

În fiecare an se taie cantități impresionante de pădure. În ultimii 32 de ani am pierdut aproximativ 10% din suprafața de păduri, unele fiind tăiate la ras. Nu discutăm aici de tăierile făcute relativ corect, adică un copac aici, altul mai încolo.

Jumătate din copaci se taie cu acte false, pentru celelalte se fac acte în mod ilegal.

Degeaba au românii păduri dacă ele sunt tăiate, ca acum 100 de ani, de către companiile venite din Austria. La ei acasă nu au voie să facă acest măcel însă aici în România există o libertate totală datorită politicienilor corupți.

Din aceste sume mari de bani și-au permis să aibă propriile partide politice, să aibă proprii politicieni, ba chiar să domine și serviciile secrete. Astăzi România reprezintă o țară care nu mai este guvernată și în care atribuțiile de bază sunt uzurpate de rețele infracționale internaționale. Ceea ce la noi pare să fie legal la alții este complet interzis și faci pușcărie pentru acest lucru.

AUR a propus două proiecte de lege importante pentru protejarea pădurilor. În primul rând să fie stopate tăierile de păduri cu scop industrial. Sigur că acest lucru trebuie să fie realizat etapizat, să se asigure condiții pentru transformarea într-o industrie care să se bazeze pe agricultură. Pe de cealaltă parte tot AUR a propus un alt proiect de lege: să se planteze 1 milion de hectare de păduri în următorii 10 ani. În acest sens ar trebui să găsim terenurile care sunt degradate și să punem arbori pe ei.

Partidele lui Ciolacu și Ciucă au respins sau blocat însă ambele proiecte de lege. Cele două partide reprezintă nu pe români ci mafia care a pus stăpânire pe țară. Nici în epoca fanariotă, ce a dus la revoluția lui Tudor Vladimirescu, situația nu era așa de rea. Și atunci se fura mult, dar mai vedeai câte un spital construit. Astăzi doar se fură de sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button